25 Aprila, 2024
Aktuelno Art Kultura Sandžak Tutin

U Tutinu otvorena izložba slika sa likovne kolonije “Sjenica 2020”

Povodom obilježavanja “Dana samoopredjeljenja” u Tutinu je otvorena izložba slika sa likovne kolonije “Sjenica 2020”.  Ova kolonija je postala tradicija koju Bošnjačko nacionalno vijeće(BNV) organizuje, tako je i ove godine sandžački kraj inspirisao deset umjetnika iz Sandžaka i iz zemalja regiona.

U galerijskom prostoru Kuće mira otvorena je  četvrta izložba radova sa likovne kolonije “Sjenica 2020” u organizaciji  BNV-a.

Svi radovi nose posebnu simboliku sandžačkog kraja, i ne samo ljudi, spomenici, priroda već i sve ono što se u našoj zajednici događa, ostavilo je utisak na stvaraoce da iz toga nastanu prava umjetnička djela.


Izložbu je otvorio selektor kolonije mr Medžib Fakić, koji je tom prilikom rekao:

“Velika je čast da odmah poslije BNV-a izložba bude u Tutinu. Slike u ovom prostoru nastale su u Sjenici u ovogodišnjem sazivu 10 umjetnika i s pravom ova kolonija nosi naziv međunarodna likovna kolonija “Sjenica 2020”, rekao je Fakić.

Za opštinu Tutin ovakav kulturni dođaj predstavlja iskorak na polju afirmacije umjetnosti, a predsjednik opštine Salih Hot je prisutnima obećao da će se zalagati da Tutin bude stjecište kulturnih dešavanja.

“Ja kao predsjednik opštine ću se potruditi da neke stvari u oblasti kulture izmijenim i da tu programsku šemu poboljšam, jer ne smijemo štedeti na kulturi”, istakao je predsjednik opštine Salih Hot i dodao da opština Tutin daje aposolutnu podršku rada Bošnjačkom nacionalnom vijeću.

Izložba je otvorena još dvanaest dana, a posjetioci je mogu pogledati svakog dana od 09 do 20 sati.

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: