19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Tutin Zdravlje

U Tutinu se pogoršava epidemiloška situacija, OB Novi Pazar ponovo u covid režimu

Ispred Kovid ambulante tutinskog Doma zdravlja svakodnevno je primjetan veliki broj broj pacijenata koji čeka na preglede, izvještava portal “tutinske novine”.

Kako navode, podaci o broju zaraženih su sve alarmantniji, te je samo jučer u Kovid ambulanti pregledan 61 pacijent, od čega je bilo 55 prvih i 6 kontrolnih pregleda.

“Urađeno je 56 antigenskih testova, od čega je bilo 25 pozitivnih na virus korone. Urađeno je 29 Laboratorijskih analiza, 30 Rentgen snimaka pluća a dijagnostikovano 18 upala pluća, dok su 3 pacijenta transportovana na liječenje u veće zdravstvene centre”, saopštili su podatke zvaničnih institucija.

Sa jučerašnjeg sastanka, podsjećaju, predsjednikaopštine Saliha Hota i direktora ZZJZ Šefadila Spahića, kao i Doma zdravlja Kemala Ćorovića i zdravstvenih radnika uključenih u liječenje Kovida 19, upućen je apel stanovništvu da se pridržava propisanih mjera zaštite obzirom da je novi talas Kovida 19 u Tutinu evidentno u punom jeku.

Mediji bliski rukovodstvu novopazarske bolnice su objavili bi ta ustanova, navode, od sutra trebala da pređe u kovid režim, jer su Novi Pazar i Tutin u poslednjih 7 dana zabilježili preko 150 inficiranih osoba, sa tendencijom porasta.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: