Aktuelno Društvo Novi Pazar

Svetionik: Zaustaviti i osuditi nasilje danas, zbog budućih generacija

Udruženje Svetionik najoštrije je danas osudilo nasilničko ponašanje svake vrste, posebno prema djeci i ženama bez dovođenja u pitanje razlog takvog ponašanja.

“Smatramo da napad na predsjednika Udruženja Svetionik, Mirzu Aličkovića, pred njegovom suprugom i maloljetnim sinom, a nakon toga i napad na njegovu svastu i taštu pred četvoro maloljetne djece ne smije proći nezapaženo, te da se treba izvršiti javni pritisak na institucije da pravično riješe ovaj slučaj. Trebamo se zapitati, šta se dešava sa zajednicom i institucijama kada najbolji među nama, koji konstantno rade na humanitarnim i edukativnim projektima za bolje stanje u društvu, bivaju nasilnički napadnuti”, stoji u reagiranju povodom napada na Mirzu Aličkovića, društvenog aktivistu i predsjednika Udruženja Svetionik i njegovu porodicu o prije tri dana.

Ukazuju da “svako nasilje rađa nasilje” ukoliko mu se ne stane na kraj zakonom i društvenom osudom koja je od izuzetnog značaja za sve danas, ali i buduće generacije u našoj zajednici.

Apeluju na državne institucije kojima je, kako ističu, posao uspostavljanje sigurnosti među građanima da učine da se građani osjete bezbjednim, da informišu javnost o ishodima ovog slučaja, ali i drugih slučajeva kako bi se u buduće spriječili nasilnički napadi.

“Ispravan, objektivan i pravičan ishod jednog slučaja i javno obavještenje o istom sprečava buduće nasilnike koji imaju namjeru počiniti nasilje”, poručuju iz Svetionika.

Navode i da, s obzirom na to da Udruženje Svetionik godinama unazad radi sa mladim ljudima, pored ostalog i na edukaciji nenasilničkog govora, te da članovi ovog Udruženja aktivno prate i podržavaju sve građanske apele protiv nasilja, nastaviće, upravo zbog tih mladih i budućih generacija, da prate ishod ovog, ali i ostalih sličnih slučajeva.

Upravni Odbor Udruženja Svetionik zahvaljuje se svim nevladinim organizacijama i pojedincima na prepoznavanju dugogodišnjeg rada i truda Udruženja kao dobrog za zajednicu, ali i na izraženoj podršci Mirzi Aličkoviću, i njegovoj porodici.

“Hvala vam što pokazujete da veći dio našeg društva teži ka zdravim vrijednostima, kao i želju da pomognete i time pokažete da Svetionik, njegovi članovi, svaki građanin, ima podršku zajednice onda kada najviše treba”, poručuje Upravni Odbor Udruženja Svetionik.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: