26 Aprila, 2024
Aktuelno Berane Crna Gora Društvo Rožaje Sandžak

U udesu u tunelu Lokve najmanje jedna osoba poginula, pojavio se snimak o nehumanom postupanju hitne pomoći iz Berana (VIDEO)

Najmanje jedno lice je izgubilo život, a dvoje je povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći koja se u četvrtak oko 18 sati i 25 minuta dogodila u tunelu Lokve kod Rožaja. Poginuo je S. K. (29) iz Rožaja, potvrđeno je portalu CdM iz Operativno komunikacionog centra Uprave policije (OKC) Crne Gore.

“Jedno lice je stradalo, dva lica su zadobila teške tjelesne povrede”, kazali su iz OKC-a.
Crnogorski mediji prenose da je S.K. nakon saobraćajne nesreće davao znakove života i transportovan je u Opštu bolnicu u Beranama. Međutim, i pored napora ljekara on je od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći preminuoa

Prema nezvaničnim informacijama, od posljedica večerašnje saobraćajne nesreće, život je izgubila još jedna osoba, objavio je RTV Rožaje na scom fb profilu.

U vezi nesreće na društvenim mrežama se pojavio video na kojem se vidi da iz vozila hitne pomoći, uz prisustvo poliicje, na zahtjeve i molbe prisutnih, odbijaju da primi povrijeđenog. Riječ je o vozilu koje je bilo beranskih registarskih vozila i pod rotacijama. Za sada nema potvrda o autentičnosti ovog sniimka i direktnoj povezanosti sa mjestom nesreća u tunelu Lokve.

Također, u vezi inkriminišućeg snimka iz Hitne službe i nadležnih iz Doma zdravlja u Beranama su kasnije pojasnili da su spašavali povrijeđene kao prioritet, a da je ostavljeno lice koje je izgubilo život na mjestu nesreće.

“Koleginica iz beranske Hitne je proglasila smrt na licu mjesta. Ljekarka je čak odradila i EKG kako bi dobila dodatnu potvrdu da je jedan učesnik u saobraćaju preminuo. Naložila je da se dvoje sa teškim tjelesnim povredama transportuju u beransku bolnicu”

Došlo je, dodaje Vuk Niković, (direktor Beranske Hitne) do pritiska okruženja na Hitnu i policiju da se lice koje je proglašeno mrtvim transportuje u bolnicu što, napominje, nije praksa.

Zbog pritiska okoline, policija je trasportovala preminulog.

“Na snimku je nesvakidašnja situacija da policija transportuje preminulog do beranske bolnice. Ustaljena je praksa da kad lice premine na licu mjesta, ono ostaje tu do dolaska ekipe za uviđaj i tužioca”, izjavio je.

Izvro i foto: CDM

Povezane vijesti

%d bloggers like this: