20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija

Iz MUP-a potvđeno: Preduzete dalje mjere i radnje u slučaju prijetnji smrću preko divljeg potala “sandzakpress.net”

Po nalogu Odjeljenja za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštvu u Beogradu preduzimat će se dalje mjere i radnje u slučaju prijetnji smrću preko divljeg potala “sandzakpress.net”, potvrđeno je danas za SNews iz MUP-a Repubike Srbije, PU Novi Pazar.

Na zahtjev da nam, u interesu javnosti, dostave zvanične informacije u vezi prijavljenog slučaja otvorenih prijetnjih smrću upućenih u komentaru preko internet portala sandzakpress.net,24. marta 2021. godine, a koji se odnose na tekst u kojem su objavljene fotografije i imena Tarika Brunčevića, Nedžada Smailagića i Suada Zoranića, kao i na pitanja da li policija radi na identifikaciji osumnjičenih lica koja stoje iza ovog portala (urednika i vlasnika) kao i autora komentara, da li ih je, eventualno identifikoval i podnijela odgovarajuću prijavu u odgovoru je navedeno:

“Pripadnici Policijske uprave u Novom Pazaru, po saznanju da su se na ovom portalu pojavili prijeteći komentari, preduzeli su sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti i obavili razgovor sa dvojicom muškaraca, jednim iz Novog Pazara i jednim iz Tutina koji se pominju u tekstu ispod kog su objavljeni ovi komentari. Službene bilješke o obavještenju primljenom od građana proslijeđene su Odeljenju za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštvu u Beogradu, po čijem nalogu će se preduzimati dalje mjere i radnje”, piše u odgovoru dostavljenom našoj redakciji.

Novinari Nedžad Smailagić i Suad Zoranić su potvrdili za SNews da su od nadežnih organa zatražili da se utvrdi identitet vlasnika portala SandžakPress koji se, kako je navedeno, dugi niz godina skriva, čime se izbjegava odgovornost tog portala za brojne slučajeve uvreda, širenje mržnje i lažnih vijesti.

Podsjećamo da su i nevladine organizacije i mediji u Novom Pazaru najoštrije su osudile prijetnje i otvoren poziv na „nemilosrdno ubijanje“, „likvidiranje“ i „klanje“ u komentarima na tekst “Nova hajka botova na Arap džamiju”, na portalu sandzakpress.net. Srbijanskoj Vladi i nadležnim organima upućen poziv da u najkraćem roku otkriju identitet osobe koja je uputila prijetnje i sankcionišu je.

Neregistrovani i bez impresuma portal “sandžakpress.net” po sadržajima blizak je starnci akuelnog potpredsjednika srbijanskog parlamenta Muamera Zukorlića i Islamskoj zajednici u Srbiji

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: