18 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Novi Pazar: U jednom danu pljačka kladionice, krijumčarenje droge i pokušaj samospaljivanja

Posljednjeg dana ramazana u Novom Pazaru je u večernjim časovima jedno lice probalo da izvrši samoubistvo spaljivanjem, druga osoba je opljačkala kladionicu, dok je u popodnevnim satima jedan krijumčar uhapšen na administrativnom prijelazu Rudnica u pokušaju da unese marihuanu sa Kosova.

Novopazarac S.Č, starosti 38 godina, pokušao je jučer da prokrijumčari, prema izvorima sa lica mjesta, veću količinu droge, ali je osujećen i priveden dežurnom tužiocu u Kraljevu.

Njemu se na teret stavlja krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje, promet i neovlašćeno držanje opojnih droga.

– Opljačkana kladionica u Lugu

Sinoć oko 20 sati, nepoznati napadač je u novopazarskom naselju Lug izvršio razbojništvo i tom prilikom otuđio oko 100 hiljada dinara.

Za sada nema informacija o da li ima povređenih, kao ni da li je u razbojništvu učestvovalo jedno ili više lica. Policija traga za napadačima.

– Pokušao da se zapali

Novopazarac V.B se kasno sinoć polio benzinom u pokušaju da se spali, ali nije uspio u toj svojoj namjeri zahvaljući brzoj i efikasnoj intervenciji osoblja hitne pomoći u Novom Pazaru.

Prema izjavama očevidaca prava drama i pokušaji prisutnih da ga odgovore od svoje suicidne zamisli je trajala oko pola sata. Kako navode komšije, koje su dobro upućene u porodične prilike ovog Novopazarca, on se već duže vrijeme nalazi na tretmanu za odvikavanje od opijata.

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: