25 Aprila, 2024
Aktuelno Bosna i Hercegovina Društvo Politika Sandžak

Ugljanin čestitao Dan nezavisnosti BiH: Država ravnopravnih naroda i građana

Povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin uputio je čestitku članovima Predsjedništva BiH Željki Cvijanović, Željku Komšiću i Denisu Bećiroviću.

“Želja mi je da Bosna i Hercegovina, kao suverena, jedinstvena i demokratska država, zasnovana na vladavini prava, pravnoj sigurnosti i jednakosti pred zakonom bude punopravna članica Evropske unije i NATO saveza”, naveo je Ugljanin.

Također, u čestitki upućenoj bošnjačkom članu Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću, Ugljanin je, pored ostalog, izrazio očekivanje da stane u zaštitiu nacionalnih interesa Bošnjaka, te istakao da su sandžački Bošnjaci dio jedinstvenog bošnjačkog nacionalnog korpusa.

“Bošnjaci su autohton narod u Sandžaku i dio su jedinstvenog bošnjačkog nacionalnog korpusa sa Bošnjacima u BiH. U tom smislu očekujemo od Vas kao bošnjačkog člana Predsjedništva BiH da u bilateralnim odnosima sa Srbijom i drugim susjednim državama na Balkanu stanete u zaštitu vitalnih nacionalnih interesa Bošnjaka. Takva BiH će biti poželjan faktor sigurnosti i saradnje na Balkanu”, poručio je lider SDA Sandžaka.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: