Aktuelno Izbori u Srbiji 2023. Politika Sandžak

Ugljanin: Dosta su Bošnjaci i Sandžak bili na mobu kod Beograda

Predsjednik SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina poručio je da je cilj te stranke sloboda za Bošnjake i ravnopravnost bošnjačkog naroda u ovoj zemlji, ali i ravnopravnost svih građana u Sandžaku.

Ugljanin je danas, nakon davanja potpisa podrške izbornoj listi “SDA Sandžaka-dr. Sulejam Ugljanin”, za predstojeće parlamentarne i lokalne izbore zakazane za 17. december 2023. godine, rekao da je ključni faktor za ove izbore da su Bošnjaci Sandžaka, kao najbrojniji narod Sandžaku, da poštuju svoje pravo i pravo svoga naroda, da više ne cjepkaju bošnjačko političko tijelo i izlaze zajedno sa režimom u nekih četiri, pet kolona i na taj način svoje glasove sabiraju režimu.

“Mi kažemo, istim putem cilj je blizu. SDA Sandžaka od devedesete ima isti cilj, isti program. Sloboda za Bošnjake i ravnopravnost bošnjačkog naroda u ovoj zemlji i ravnopravnost svih građana u Sandžaku. To je naš cilj. Dosta su Bošnjaci i Sandžaka bili na mobu kod Beograda. Sandžak radi, Beograd se gradi. Tako je bilo. Vrijeme da Bošnjaci Sandžaka i svi drugi građani Sandžaka izađu i glasaju za autentičnu sandžačku opciju, a to je SDA Sandžaka. Očekujemo veliki politički uspjeh. Izdržali smo sve što jedna politička stranka može da izdrži. Mi radimo u skladu sa propisima, poštujemo propise. Propisi ove zemlje kaže ‘zakonodavac je dao bošnjačkom narodu povoljnost za prirodni prag’. Svi oni, stranke, uzimaju bošnjačke glasove na osnovu tih pogodnosti, a kasnije daju glasove režimu. To su prevaranti, razbojnici drumski ili lopovi da tako nazovem. To ne može tako, to moramo da kažemo narodnim jezikom”, rekao je Ugljanin, ocjenivši da na ovaj način Bošnjaci zloupotrebljavaju i se krše Ustav i zakon.

Lider SDA Sandžaka je izrazio očekivanje da Bošnjaci Sandžaka prepoznaju “ko je ta stranka koja poštuje njihovo pravo, ono pravo koje im je dao zakonodavac, da skupe sve svoje glasove na jednu listu”.

“Što više ima bošnjačkih političkih lista, manja je šansa da Bošnjaci ostvare svoje pravo. Zato treba građani Sandžaka, svi, i Srbi, i Crnogorci, i Albanci, i Romi, i svi koji žive u Sandžaku, da se dogovore sa Bošnjacima i da sakupe svoje glasove na jednu izbornu listu i da obezbijedimo ravnopravnost svih građana u Sandžaku. Da obezbijedimo pravo  za uspostavljanje pravde među ljudima u Sandžaka. To jedino može SDA Sandžaka, koja je konstantna”, poručio je Ugljanin.

Ocjenio je da je su svi režimi, od Miloševićevog do ovog današnjeg, mrtvi, a da SDA Sandžaka doživljava politički uspon.

“Zašto? Bio je do sada i Miloševićev režim, i Đinđićev, i Živkovićev, i Koštuničin, i Tadićev, i Cvetkovićev, i Dačićev, i Vučićev, to je deset režima, a SDA Sandžaka jedna, jedina, trajna. Imajte u vidu, svi su režimi do sad mrtvi, SDA Sandžaka doživljava veliki politički uspjeh i uspon. To je to, neka vam je sretno”, poručio je on.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: