26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Nauka i tehnologija Novi Pazar

UNINP u potpunosti akreditovan, Elma Elfić saopštila da su je pritiskali da odustane

Pomoćnica ministra prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Elma Elfić oglasila se preko instagrama saopštivši da je Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru u potpunosti akreditovan.

Ona je, uz obraćane svom preminulom mužu, Muameru Zukorliću i uz objavu zajedničke fotografije, navela da, ovu novu lijepu vijest po prvi put neće objaviti zajedno, držeći se za ruke, kao što su to radili svih ovih 18 godina.

“Poštovani moj rahmetli muftija završila sam ono što si ti započeo, Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru je konačno u potpunosti akreditovan. Tvoj najveći vakuf, na kojem si svoju dušu predao Uzvišenom Bogu, je danas akreditovan, svi studijski programi na sva tri nivoa, na tri naučna polja. Od danas UNINP ulazi u novu eru svog razvoja, slaveći tvoje ponosno ime i prezime, tvoj rad i djelo”, napisala je.

Elma Elfić, foto: UNINP, arhiv

Neprecizirajuću o kome se radi po prvi put je javno predočila da su je savjetovali i pritiskali da odsutane i da ih nije poslušala.

“Nakon tvoje smrti savjetovali su me i pritiskali da odustanem, govorili da ne mogu živjeti istom brzinom kojom sam živjela sa tobom, da trebam da usporim i stanem, da je moje mjesto u kući, i ostavim sve što smo započeli, a ovo je samo jedan od projekata koji smo započeli; ne shvatajući da ako se uspori ne staje se, već se ide unazad. Nisam ih poslušala, nisam stala…”, istakla je

Zahvalila se cjelokupnom timu UNINP na, kako je navela, velikom trudu i radu i svim zaposlenima na dugogodišnjem strpljenju i podršci.

Internacionalni Univerzitet u Novom Pazaru je osnovan je 2002. godine, kao vakuf (zadužbina), a njim upravlja “Mufty fondacija”, na čijem čelu je bio Muamer Zukorlić.

Prema pisanju KRIK-a, odlukom koju je 2013. godine potpisao Muamer Zukorlić za zastupnika i direktora Mufti fondaciju imenovana je Elma Elfić.

Prema podacima APR-a u janurau ove godine iz Registra za Mufti fondaciju kao zastupnika izbrisano ime Amela Lukač Zoranić iz Novog Pazara, a upisano ime Zuhdija Zukorlić iz Orlja, Tutin.

Amela Lukač Zoranić je, umjesto Elme Elfić, kao zastupnik Mufti fondacije Rješenjem APR-a imenovana 5. oktobra 2021. godine.

Foto: https://www.facebook.com/uninp

Povezane vijesti

%d bloggers like this: