26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika Sandžak Srbija

Ugljanin: Odvojiti velikosrpsku politiku i čestiti srpski narod

Poruka koju je sinoć uputio lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin o velikosrpskoj politici naišla je na veliku pažnju u Sandžaku i regionu, te je postala jedna od najpregledanijih na društvenim mrežama.

 

Ugljanin je otvoreno rekao:”Jedini neprijatelj mira, stabilnosti i saradnje na Balkanu, a koji je ugrozio živote ljudi u Bosni, Sandžaku, na Kosovu, Crnoj Gori, Hrvatskoj i bivšoj SFRJ je velikosrpska politika. To je jedini naš neprijatelj.”

On je u obračanju na predstavljanju kandidata za narodne poslanike sa liste “SDA Sandžaka- dr Sulejman Ugljanin”, podvukao da “treba odvojiti čestiti i velikodušni srpski narod, čije su glasove koristili za vođenje velikosrpske politike”.

“U proteklih šest mjeseci se srpski narod probudio i traži odgovornost i kaže-glasali smo za jedno, a vi radite drugo. Narod u Srbiji je postigao imunitet na taj velikosrpski virus, izašao je na ulice i već šest mjeseci protestvuje i pokazuje nam da nismo sami”, rekao je lider SDA i poručio da će “zajedno sa tim građanima  koji su se odrekli velikosrpske politike i demokratski su orjentisani – sa njihovim strankama gradićemo saradnju”.

Ugljanin je poručio da će na ovim izborima imati za koga da glasaju i Srbi i Bošnjaci i ostale manjine, a da oni očekuju glasove svih građana Sandžaka.

Stranka demokrstske akcije Sandžaka održala je skup u sali Kulturnog centra, u Novom Pazaruna na kome je predstavila svoj izborni program i listu od 45 kandidata za predstojeće parlamentarne izbore.

Program liste “SDA Sandžaka – dr. Sulejman Ugljanin”, kako je predočeno, sastoji se iz pet tačaka, pri čemu je ključna tačka suštinska decentralizacija i regionalizacija Srbije po standardima Evropske unije, u ekonomskom i političkom pogledu.

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: