26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Globus

Invazija u Ukrajini: Ruski konvoj razbijen na istočnom ulazu u Kijev (VIDEO)

Na društvenim mrežama danas je objavljen video sadržaj na kojem se vidi ariljerijski i raketni napad na ruski konvoj. Prema ti navodima radi se o konvoju ruske vojske na istočnom ulazu u Kijev.

 

Generačštab združenih snaga Ukrajine je saopštio da je petnaesti dan herojskog otpora ukrajinskog naroda ruskoj vojnoj invaziji . Saopštavaju da ukrajinske obrambene snage odbijaju i zadržavaju ofanzivu ruskih oružanih snaga u svim smjerovima.

Ukrajinski branitelji nastavljaju uništavati ruske okupatore. Smjer Lugansk i regija Kiijeva

“U smjeru Polissya okupatori nastavljaju držati naselja Poliske, Kukhari, Borodianka, Andriyivka, Motyzhyn, Horenychi, Bucha i Demydiv. Neprijatelj pokušava vratiti borbenu učinkovitost jedinica koje su pretrpjele teške gubitke, ponovno se skupile i ne odustaje od ideje blokiranja Kijeva sa zapada i jugozapada. Nije isključena priprema sabotaža i prodor neprijateljskih izviđačkih grupa u Kijev tokom evakuacije stanovnika okupiranih naselja”, navodi se u današnjem izvještaju.

Obrambene snage Ukrajine tvrde da su odbile pokušaj neprijatelja da pređe rijeku Irpin kod naselja Moshchun.

Prema današnjim objavama Generalštaba ukrajinskih snaga neutralisano je više od 12 000 pripadnika ruskih snaga, uništeno je 335 tenkova, 1105 oklopnih borbenh vozila, 123 artiljerijskih oruđa, 56 VBR-ova, 29 PVO sistema, 49 aviona, 81 helikopter, 526 vozila, 60 cisterni s gorivom, tri glisera i 7 bespilotnih letjelica.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: