27 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Sandžak Turska

Ugljanin: Pobjeda Erdogana i AK Partije znači mir i razvoj Balkana

Predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin je, obraćajući se u petak na predizbornom skupu AK Parije, na Bayrampaši u Istanbulu, poručio da svi porobljeni i nezaštićeni narodi, u čežnji za bolju i sretniju budućnost, gledaju u pravcu Turske i njenog lidera Recepa Tayyipa Erdogana.

On je naveo da su iskazali podršku bratskom turskom narod i politici slobode, razvoja i pravde koju vodi AK partija i njen lider Erdogan.

“Bošnjaci Sandžaka podržavaju politiku slobode, razvoja i pravde. Ovo je politika predsjednika AK Partije i predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana. Pobjeda Erdogana i AK partije znači mir i razvoj Balkana”, rekao je Ugljanin, naglasivši da se Erdogan zalaže za moderan i snažan Balkan.

Na skupu u istanbulskoj opštini Bayrampaşa govorio je aktuelno ministar unutrašnjih poslova Republike Turske Suleyman Soylu.

Na poziv AK Partije u Turskoj bravi delegacija Bošnjaka Sandžaka među kojom su pored Ugljanina, narodnih poslanika SDA Sandžaka Selme Kučević i Enisa Imamovića, nalaze i zvaničnici Bošnajčkog nacionalnog vijeća (BNV), predsjednik Izvršnog odbora Fuad Baćićanin, potpredsjednici Edin Numanović i Mustafa Fetić i vijećnik Rešad Ugljanin, te predstavnici udruženja građana.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: