Aktuelno Društvo Nekategorisano Srbija

Srbija: U hapšenju masovnog ubice iz Mladenovca učestvovalo 600 policajaca

Srbijansko Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je foto i video sadržaje u vezi sa hapšenjem U. B. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je usmrtio osam osoba i 14 ranio. Kako je navedeno u njegovom hapšenju je učestvovalo 600 policajaca i prnađena je veća količina oružja i municije.

On se sumnjiči da je sinoć u selu Malo Orašje kod Smedereva vatrenim oružjem usmrtio pet osoba i šest ranio, a potom u selu Dubona kod Mladenovca, usmrtio još tri osobe i osam ranio.

Potom je, kako se sumnja, zaustavio taksistu i primorao ga da ga odveze do sela Vinjište kod Kragujevca, gdje ga je policija uhapsila.

Policija je pretresom vikendice koju osumnjičeni koristi u mjestu Ševšin, pronašla karabin sa optikom, pištolj, signalni pištolj, dva prigušivača, lovački nož i druge delove oružja, 164 metka različitog kalibra, 13 lovačkih patrona, 12 čaura, 4 signalna metka, 25 komada karabinske municije.

Također, prilikom pretresa kuće i pomoćnog objekta u naselju Vinjište, policija je pronašla četiri ručne bombe, više kutija sa pištoljskom municijom, više komada puščane municije, okvir za pištolj, dva okvira najvejrovatnije za automatsku pušku, nosač optike, kao i automatsku pušku bez fabričkog broja.

U ovoj opsežnoj akciji učestvovalo je više od 600 policajaca, pripadnika Uprave kriminalističke policije, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, Policijske brigade, Jedinice za obezbeđenje, Uprave saobraćajne policije, Službe za specijalne istražne metode, Interventne jedinice 92, Helikopterske jedinice, Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije, kao i područnih policijskih uprava u Beogradu, Smederevu i Kragujevcu.

Prema informacijama beogradskih medija U. M. je prije krvavog pohoda bio sa društvom u školskom dvorištu kada se posvađao sa njima. Došao je do kuće i uzeo automatsku pušku. Navodno, napadač je sin vojnog lica i ranije nije osuđivan. Među ubijenima je jedan policajac i njegova sestra, kao i jedno dijete.

Napad u selima kod Mladenovca je drugi smrtonosni napad vatrenim oružjem koji se dogodio u Srbiji u dva dana.

Izvor: MUP Republike Srbije

Povezane vijesti

%d bloggers like this: