Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija

Uhapšena trojica zbog korupcije, medju njima i Novopazarac

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odjeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su beogradjane M. S. (1986) i S. Ć. (1986), kao i E. Z. (1976) iz Novog Pazara, zbog postojanja osnova sumnje su izvršili krivično djelo prevara u obavljanju privredne djelatnosti, saopštio je MUP.

“Kako se sumnja, M. S. je kao odgovorno lice PD „Kupi povoljno“ iz Beograda, u periodu od 21. septembra 2019. do 4. januara 2020. godine, preko S. Ć. kao saizvršioca i neformalnog zastupnika navedenog preduzeća, dovodio u zabludu zaposlene u nekoliko privrednih društava i od njih u više navrata preuzimao robu široke namene, a izdavao im menice koje nisu bile naplative”, navodi se u saopštenju.

Kako se sumnja, preuzetu robu je prodao, lažno prikazavši da je prodata PD „BBM Tim“, čije je odgovorno lice osumnjičeni Novopzarac E. Z, koji je pomogao u izvršenju krivičnog djela.

“Na taj način osumnjičeni su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist od 13.196.104 dinara,  i oštetili nekoliko privrednih društava za navedeni iznos”, saopšteno je na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: