26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Nauka i tehnologija Tutin

Tutin: Uručene stipendije za 250 najboljih studenata

Predsjednik opštine Tutin Kenan Hot uručio je 250 stipendija za najbolje studente i one studente koje su slabijeg materijalnog stanja u ovoj opštini. .

Kako se podsjeća Opština Tutin dugi niz godina pomaže razvoj prosvjete i u materijalnom i finsijskom smislu izgradnjom novih i rekonstrukcijom starih škola i vrtića.

Hot je ovim povodom izrazio očekivanje da će za uspješne mlaade ljude stipendije biti podsticaj da postižu bolje rezultate, stručno se usavršavaju i izgrađuju budućnost svoje zajednice.

“Stvaramo bolje uslove za našu djecu, sa druge strane angažujemo naše svršene studente na stručna usavršavanja kao i na programe prekfalifikacija,programe za dodelu grantova za pokretanje biznisa kao i kroz razne eduakcije i radionice. Vjerujem da će ova dodjela stipendija biti najbolji podsticaj našoj djeci da nastave dalje i da je ovo dokaz da lokalna samouprava brine o našoj djeci koja su stub i budućnost jednog društva i koja će biti najbolji ambasadori naše opštine ma gdje bili”, poručio je Hot.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: