24 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Sandžak Srbija

„Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka“ faktor u budućim razgovorima za fer i slobodne izbore

Predsjednik poslaničke grupe „Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka“  Šaip Kamberi i predsjednik Albanskog nacionalnog vijeća Ragmi Mustafa posjetili su juče Sandžak i Stranku demokratske akcije (SDA) Sandžaka.

Kako je saopšteno iz te bošnjačke političke partije tokom sastanka je još jednom konstatovano da kao manjinske parlamentarne stranke članice poslaničke grupe „Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka“, koja predstavlja jedinu opoziciju u Skupštini Srbije, jesu nezaobilazan faktor u budućim razgovorima o stvaranju uslova za regularne, slobodne, fer i demokratske izbore, na kojima će građani moći bez pritisaka i bez straha da izraze slobodno svoju izbornu volju.

“Zaključeno je da će narodni poslanici preuzeti konkretne aktivnosti u procesu izmjene Ustava Srbije i za rješavanje konkretnih problema građana u Sandžaku i Preševskoj dolini”, navodi se u saopštenju i dodaje da je fokus sastanka bio i predstojeći popis stanovništva u Srbiji i zemljama u regionu, koji će se održati tokom mjeseca oktobra 2021. godine.

“Izražena je spremnost i puna podrška svim aktivnostima da bi se popisali svi građani Preševske doline i Sandžaka”, poručeno je sa tog sastanka.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: