19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Ukinuli jučer vanredne mjere, pa ih danas opet vratili

Nakon jučerašnjeg ukidanja vanrednih mjera, Gradski štab za vanredne situacije u Novom Pazaru danas se oglasio saopštenjem u kome upoznaje javnost da opet stupa na snagu vanredna situacija.

U saopštenju se kaže da je na osnovu preporuke Ministarstva zdravlja, kao i pogoršanja epidemioloske situacije u okruženju, Gradski štab za vanredne situacije na današnjoj sjednici donio odluku o ponovnom uvođenju vanredne situacije na teritoriji Grada Novog Pazara.

“Cilj nam je da trenutno povoljnu epidemiološku situaciju u našem gradu što duže održimo. U tom smislu svesni smo značaja poštovanja preventivnih mjera. Grad Novi Pazar će, u saradnji sa svim državnim institucijama, sve svoje kapacitete u narednom periodu usmjeriti prema kontroli mjera i preporuka Ministarstva zdravlja i republičkog Kriznog štaba, a koje se odnose na sprečavanje i suzbijanje širenja virusa kovid 19”, ističe se u saopštenju.

Gradski štab dalje napominje da ova borba ne zavisi samo od institucija već od svakog od nas.

“Zato molimo sve građane da budu odgovorni prvo prema sebi a onda i prema svojim porodicama i cijeloj zajednici”, zaključuje se u saopštenju.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: