20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Ukinuta vanredna situacija na teritoriji grada Novog Pazara, apel građanima da se ne okupljaju tokom bajrama

Štab za vanredne situacije Gada Novog Pazara je na današnjoj sjednici, nakon 65 dana od proglašena, ukinuo vanrednu situaciju .

Kako je ocjenjeno vanredna situacija je ukinuta iako epidemija virusa COVID-19 još uvijek traje i u svijetu i kod nas, a epidemiološka slika u Novom Pazaru se, prema proceni struke, polahko smiruje.

„Nadam se da nas očekuje gašenja virusa. Za nama su izuzetno teški dani u toku kojih smo imali cilj da zaštitimo život i zdravlje naših građana, svakog čoveka pojedinačno. To što smo za mesec dana imali šest registrovanih slučajeva novozaraženih virusom, potvrđuje da se stvari smiruju, ali apelujemo na građane da se i dalje u potpunosti pridžavaju preporuka Vlade Srbije, da vode računa o neophodnoj distanci, koriste zaštitna sredstva, pre svega maske i rukavice, vodeći računa o higijeni i dezinfekciji“, kazao je direktor Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar, dr Šefadil Spahić.

On je poručio građanim da poslušaju savJet medicinske struke i da se tokom predstojećeg Bajrama ne opuste, da ne zaborave na brojku od 98 lica zaraženih virusom, od čega je bilo i tri infekcije sa smrtnim ishodom.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac je poručio sugrađanima da tokom bajramskih dana vode računa o ličnom izdravlju ljudi oko sebe i da se ne okupljaju.

„Zamolio bih sugrađane da budu oprezni, da odgovornošću i poštovanjem preopruka štite sebe i druge. Ovom prilkom želim da zahvalim svima koji su doprineli da prebrodimo tešku situaciju. Pre svega zahvalnost lekarima, koji su doprinos dali sa prve linije fronta i koji će to činiti i dalje, jer epidemija traje. Naši privrednici iz Novog Pazara i dijaspore su kao i mnogo puta do sada položili ispit solidarnosti. Sve kapacitete stavili su na raspolaganje ustanovama. Ne zaboravimo volontere, humanitarne organizacije koje su zahvaljujući dobroj međusobnoj saradnji i koordinaciji kol centara radile kao jedna. Prvi smo formirali kol centar, kovid bolnicu. Ne treba zaboraviti ni doprinos javnih preduzeća. Nastojali smo da uprkos vanrednom stanju sve normalno funkcioniše”, naveo je Biševac konstatorajući da je lokalna samouprava adekvatno odgovorili zadatku.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: