Aktuelno Crna Gora Društvo

Ulazak u Crnu Goru i dalje nesmetan za državljane Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova i Sjeverne Makedonije

U Crnu Goru se preko granice bezuslovno i dalje ulazi iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova i Sjeverne Makedonije. To se odnosi na državljane Crne Gore i na državljane navedenih zemalja, saopšteno je danas iz Vlade Republike Crne Gore.

Kako se ističe svi koji ulaze u Crnu Goru dužni su da poštuju zdravstvene mjere u skladu sa zdravstvenim upozorenjem Instituta za javno zdravlje koje je dostupno na svim graničnim prelazima i na internet stranici Ministarstva zdravlja Crne Gore i Instituta za javno zdravlje.

Odluka Vlade Crne Gore o uslovima ulaska u Crnu Goru za svoje državljane i strance stupa na snagu od 24. avgusta. To znači da se planirani dolasci do tog termina realizuju kao i do sada, bez uslovljavanja u smislu dokaza o vakcinaciji ili negativnim testovima.

Ulazak u Crnu Goru omogućava se crnogorskim državljanima i strancima i moguće je samo ako je potpuno vakcinisan/a ILI vakcinisan/a jednom dozom vakcine protiv COVID-19, posjeduje negativan PCR test na SARSCov-2 ne stariji od 72 sata, posjeduje dokaz da je osoba preboljela COVID-19 (da je prošlo ne manje od 14 dana i ne više od 180 dana od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa) ili posjeduje negativan brzi antigenski test na SARSCov-2 koji nije stariji od 48 sati.

Ukoliko lica, bez obzira na to da li su crnogorski državljani ili stranci, sa stalnim mjestom boravka u Crnoj Gori, ne posjeduju nijedan od četiri dokaza, upućuju se u četrnaestodnevnu samoizolaciju koju je moguće prekinuti nakon šestog dana od ulaska u Crnu Goru uz negativan PCR test.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: