Aktuelno Društvo Novi Pazar Sport Srbija

Uprava FK Novi Pazar: Navijači Novog Pazara su nanijeli ogromnu štetu klubu

Uzavrele (ne)fudbalske strasti se ne stišavaju u Srbiji nakon sinoćnjih nacionalističkih ispada i veličanja ratnog zločina Ratka Mladića, a Uprava Novog Pazara je izdala saopštenje u kojem uglavnom krivi domaću publiku.

Danas se saopštenjem oglasio upravni odbor Fudbalskog kluba Novi Pazar, u kojem su  naglasili da je od ulaska navijača Partizana na stadion krenulo nacionalističko skandiranje sa, kako su kazali, jasnim ciljem provokacije domaće publike.

“Na nacionalističke parole navijači Novog Pazara su prvo odgovorili zvižducima sve dok nisu gostujući navijači krenuli sa povicima “nož, žica, Srebrenica”na šta su uslijedili, takođe neprihvatljive, političke i nacionalističke parole od strane navijača Novog Pazara koji su se nalazili na zapadnoj tribini stadiona”, navode u svom dopisu iz FK Novi Pazar.

Kako kažu, na sjevernoj tribini gde su bile dvije organizovane grupe navijača Novog Pazara nije bilo nacionalističkih transparenta niti su se mogla čuti nacionalistička skandiranja.

“Pojedini takozvani navijači Pazara sa zapadne tribine svojim nepromišljenjim skandiranjima, kojima nije mjesto na stadionu Novog Pazara, nanijeli su ogromnu štetu klubu jer su svojim istupima samo omogućili da se pravi vještačka ravnoteža u raspodjeli krivica između navijača Partizana i navijača Novog Pazara, a svako ko je bio na terenu mogao je da vidi da to nije istina i da su navijači Partizana bili okidač za sva kasnija dešavanja”, ocjenjuju oni i podjsećaju da su ti isti navijači Novog Pazara skandirali “uprava napolje”.

Kako se dalje navodi u saopštenju, u toj upravi sjede ljudi koji daju svoj novac za klub, bez kojih bi klub, kako kažu, prestao da funkcioniše.

“Očito da ti navijači ne dolaze na stadion niti iz sportskih niti iz fudbalskih razloga. Uostalom ti takozvani navijači su pogodili dva naša igrača, koji su zadobili teške povrede glave u oba slučaja. Oni se trenutno nalaze na detaljnim intezivnim pregledima u novopazarskoj bolnici, gdje se strahuje da se radi o ozbiljnjim povredama”, upoznali su iz kluba.

Iz fudbalskog kluba ističu da je ekipa Partizana bila bolja ekipa na terenu, a upravi i igračima su čestitali na ostvarenom rezultatu. Istovremeno, Upravni odbor se izvinio igračima Partizana i sponzorima zbog vrijeđanja neodgovornih pojedinaca iz redova navijača iz Novog Pazara.

Dodaje se da su službena lica i delegati FSS odradili su svoj posao za svaku pohvalu, kao i sudijski tim predvođen sudijom Milanom Milanovićem.

“Novi Pazar ostaje fudbalski grad i grad sporta, u njemu su svi dobrodošli. Želimo da se sa svima takmičarski nadmećemo i uvijek ćemo osuditi neprimerene postupke naših navijača, a gostujući navijači koji fer i sportski navijaju za svoj klub su uvek dobrodošli”, poručili su iz FK Novi Pazar.

Na kraju se dodaje da “neće dozvolit da naš stadion bude mjesto izržavanja najprimitivnijih nacionlastičkih i političkih strasti”.

Foto: SNews

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: