23 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Uručeni ugovori za zamjenu individualnih ložišta u Novom Pazaru

Građanima Novog Pazara koji su ispunili uslove propisane konkursom za sufinansiranje zamjene individualnih ložišta na čvrsto gorivo kotlovima na pelet, podijeljeni su ugovori, saopšteno je iz Gradske uprave.

Grad Novi Pazar je u saradnji sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine obezbjedio 50 odsto troškova zamjene ložišta od ukupnog iznosa 6.200.000 dinara, a maksimalan pojedinačni iznos po domaćinstvu je 85 hiljada dinara, naveo je Nihat Biševac, gradonačelnik Novog Pazara.

“Drago nam je da su građani prepoznali značaj projekta iza kog stoji Ministarstvo životne sredine. Nastojaćemo u toku naredne godine da građanima omogućimo da konkurišu za zamenu stolarije, sa Ministarstvom energetike planiramo ugradnju solarnih panela”, poručio je prilikom dodjele Biševac i izrazio očekivanja da će u narednom periodu biti još ovakvih i sličnih projekata u cilju zaštite životne sredine.


Dobitnici ugovora za zamjenu individualnih ložišta pozdravljaju inicijativu lokalne samouprave da direktno pomogne građanima i apeluju na Novopazarce koji to nisu učinili, da legalizuju svoje stambene objekte, jer je to jedan od uslova konkursa za zamjenu individualnih ložišta, navode u saopštenju iz Gradske uprave.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: