19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Štab za vanredne situacije Novog Pazara: Dostigli smo maksimum zaraženih

“Prema nekim pokazateljima, Novi Pazar je najvjerovatnije dostigao maksimum u aktuelnom talasu pandemije virusa Covid 19”, saopšteno je na današnjoj sjednici Stručno operativnog tima Štaba za vanredne situacije grada Novog Pazara.

Sa današnje sjednice je poručeno da će u narednom periodu “najverovatnije doći do takozvanog zaravnjenja krive”, a da se potom očekuje i pad brojki.

Prema njihovim riječima nema novih mjera, ali se apeluje na građane da poštuju one koje su sada na snazi.

„Molim ugostitelje da u svojim lokalima poštuju mjere i obezijede građanima uslove za poštovanje mjera. Danas smo usvojili odluku da na prijedlog Sindikata prosjvetnih radnika Ministarstvu prosvete uputimo zahtjev da srednje škole u Novom Pazaru pređu na onlajn nastavu”, kazao je član ovog štaba Fevzija Murić i naveo da oni prezentuju javnosti podatke o epidemiloškoj situaciji svakodnevno.

Kako je saopšteno, upućen je nalog da se prikupe podaci o broju zaraženih učenika u osnovnim školama, kao i iz državnih i privatnih zdravstenih ustanova.

Iz Štaba je upućen apel svim generacijama da se vakcinišu u cilju zaštite svog i zdravlja svojih najbližih, te naveli da je trenutno najveći procenat zaraženih među građanima srednje starosne dobi.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: