26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika

Usame u gubitku kadrova iz svoje stranke traži saveznike u drugim partijama

Predstavnici Stranke pravde i pomirenje (SPP) i još jedne bošnjačke stranke koja je nedavno registrovana razgovarali su iza zatvorenih vrata oko formiranja šireg fronta stranaka iz Sandžaka, saznaje SNews.

Iz izvora bliskih Islamskoj zajednici u Srbiji (IZuS) saznali smo da je jedan od sastanaka obavljen prije četiri dana u kasnim satima u prostorijama Fakulteta za islamske studije (FIS).

Kako objašnjava naš izvor, cilj novog rukovodstva SPP-a jeste da se maksimalno približi ostalim bošnjačkim strankama, a da, odstranjivanjem “destruktivnih kadrova” iz svojih redova, žele da pokažu da su spremni za saradnju.

Nakon sve većeg raskola koji vlada u Zukorlićevoj stranci, lider SPP-a je posegao za kadrovima koji imaju više iskustva u politici a koji ne dolaze iz SPP, jer je, tvrde izvori, nepovjerenje koje vlada među funkcionerima njegove stranke ogromno. Pregovori se vode sa jednim od bivših isteknutih funkcionera u Novom Pazaru, sa kojim SPP želi da probudi saradnju.

Na sastanku koji je trajao oko sat vremena između dvije stranke najviše se govorilo o budućim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće, ali i, kako ističe izvor, o proboju kod biračkog tijela Sandžačke demokratske partije (SDP) i preuzimanju primata on njih kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: