25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Sandžak

Usame Zukorlić v.d. predsjednika Stranke pravde i pomirenja (SPP), želi podršku Republike Turske

Na sjednici predsjedništva Stranke pravde i pomirenja (SPP) je kao jedinstveni prijedlog, jednoglasno za v.d. predsjednika imenovan Usame Zukorlić, sin preminulog lidera SPP-a i bivšeg muftije Muamera Zukorlića.

Na konferenciji za novinare SPP-a se, nakon sjednice predsjedništva, obratio i novoizabrani v.d. predsjednik Usame Zukorlić.

Zukorlić se na početku zahvalio na imenovanju, te naglasio da je on samo prvi među jednakima i stražar Muftijinog puta, te se prevashodno obratio članovima i simpatizerima ove stranke.

“Ne brinite, Muftija je ostavio institucije i timove, ljude kojima je vjerovao i koji su sposobni da ih vode. Želim naglasiti da mi hoćemo jedinstvenu Islamsku zajednicu sa duhovnim centrom u Sarajevu u matici Bosni i Hercegovini. Mi imamo kao stranka potpisan sporazum sa vladajućom partijom želim naglasiti da ćemo se kao stranka pobrinuti da  se ispoštuje svaki član i ono što je naš vođa ostavio u emanet da se sprovede do kraja”, poručio je novi predsjednik i podsjetio da za Zukorlićem nisu plakali samo Bošnjaci, već i pripadnici srpskog naroda.

Nastavljajući dalje, kazao je da želi podršku Republike Turske, jer su Bošnjaci i Turci braća iz toga razloga trebaju jedni druge pomagati i suštinski biti jedni uz druge.

“Želimo podršku Brisela i Vašingtona jer smo mi ovdje mali narod. Želimo sigurnost i bezbjednost i želimo da naš životni prostor ne sjeku granice i da nas ne ograničavaju u razvoju”, dodao je u svom prvom obraćanju, prenosi se na sajtu SPP-a.

Navodeći da je Muftija Zukorlić radio na  jedinstvu našeg naroda, poručio je da  pružaju ruku za sve ljude, da jedni drugima, kako je rekao, halalimo i stanemo jedni uz druge kao štoje to bio slučaj na Muftijinom dženazi.

“Vjerujem da bi on volio jednu stvar, jedan emanet želim da svi mi zajedno prihvatimo i prenesemo do svakog čovjeka. Razmislimo ima li jedna osoba u našem životu sa kojom nismo u dobro odnosu, idimo do te osobe, uzmimo je za ruku, zagrlimo je, halalimo jedni drugima i dovedimo je ovdje u Stranku pravde i pomirenja gdje ćemo svi zajedno da se borimo za ostvarenje Muftijinog sna”, poručio je Usame Zukorlić u svom prvom obraćanju javnosti sa pozicije predsjednika Stranke pravde i pomirenja.

Usama Zukorlić je nastariji sin Muamera Zukorlića koji je prije osam dana iznenda premino, kako se pretpostavlja usljed srčanog udara, u 52 godini života.

Foto: spp.rs

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: