25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika

U Novom Pazaru 87.938 birača, sve spremno za izbore

Na području Grada Novog Pazara 87.938 građana sa pravom glasa će sutra, 3. aprila, na predsjedničkim i parlamntarnim izborima moći da iskoristi svoje biračko pravo.

Foto: SNews, arhiv

Predsjednik Izborne komisije Grada Novog Pazara Radoslav Milić je za SNews rekao da je sve spremno za održavanje izbora i da će se glasanje održati na ukupno 99 biračkih mjesta.

“Pripreme teku po planu i sve je spremno za odžavanje izbora”, potvrdio je Milić.

On je kazao o da su dobili spiskove o više stotina stranih i domaćih posmatrača, ali nije mogao da precizira koliko njih će pratiti izborni proces.

Prema riječima Milića na biračkim mjestima će tokom ovog izbornaog procesa biti najmanje po 22 člana biračkog odbora.

Foto: SNews, arhiv

“To neće biti problem za biračka mjesta poput Kulturnog centra i gdje ima prostora, ali će zbog gužve biti problem na seoskom području i biračkim mjestima u kućama”, ocjenio je on.

Izborna komisija grada Novog Pazara, povodom predsedničkih i parlamentarnih izbora je obavjestila birače da nemoćna stara lica, osobe sa invaliditetom i one koji iz zdravstvenih razloga nisu u mogućnosti da glasaju na svojim biračkim mjestima, da do 2. aprila 2022. godine u vremenu od 8 do 20 sati, činjenicu da će glasati van biračkog mjesta mogu prijaviti Izbornoj komisiji grada Novog Pazara, a na dan glasanja 3. aprila 2022. godine najkasnije do 11 sati.

Biračka mjesta se otvaraju u 7 sati ujutru, a zatvaraju u 20 sati, s tim što birači koji su se našli na biračko mjestu do 20 će imati pravo da glasaju.

– Nepravilnosti se prijavljuju Izbornoj komisiji i MUP-u

Građani Republike Srbije sutra, 3. aprila biraju predsjdnika države i sastav novog republičkog parlamenta. Za predsjednika Republike, kao i za narodne poslanike glasaće 6.501.689 birača. U Beogradu, Boru i 12 opština će se održati i lokalni izbori.

Foto: SNews, arhiv

Na predsjedničkim izborima 3. aprila na glasačkom listiću je osam kandidata, a na parlamentarnim 19 lista.

Svi građani trebalo bi da su dobili poziv za glasanje, međutim i bez njega može da se glasa uz ličnu kartu ili pasoš.

Ako je jedan birač dobio više poziva za glasanje to znači da je upisan pod različitim rednim brojevima u spiskovima za predsjedničke, parlamentarne i lokalne izbore.

Ukoliko ipak primjete bilo kakve nepravilnosti, građani treba da se obrate Izbornoj komisiji ili MUP-u, objavio je javni medijski servis RTS.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: