25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak

Uskršnje čestitke lokalnih zvaničnika u Sandžaku

Čelnici Novog Pazara i Tutina uputili su čestitke pravoslavnim vernicima koji Vaskrs slave po julijanskom kalendaru.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac je sugrađanima pravoslavne veroispovesti poželio da ovaj praznik provedu u radosti i porodičnoj sreći.

“Neka nam praznični dani budu poruka mira, međusobnog razumevanja i odlučnosti da zajedno gradimo budućnost”, naveo je Nihat Biševac.

Salih Hot, predsjednik opštine Tutin je u čestitki poželeo vjernicima da praznik provedu u miru, zdravlju,u duhu vjerske i porodične atmosfere i tradicije.

“Tutin je dobar primjer medjunacionalnog i vjerskog suživota i tolerancije u svim sferama opštedruštvenog života”, istakao je Hot.

Zamjenik gradonačelnika Vladimir Marinković je uputio najiskrenije čestitke sveštenstvu, monaštvu i vernicima Novog Pazara, te dodao da je jačanje zajedništva i međusobnog uvažavanja osnovni princip koji se vijekovima neguje.

“Različitosti dobijaju poseban smisao u jedinstvu i toleranciji! Svojim sugrađanima upućujem srdačne čestitke povodom nastupajućeg praznika Uskrsa, uz želju da ove dane provedete u blagostanju, zdravlju i dobru”, navela je u svojoj čestitki predsjednica Skupštine grada Novog Pazara, Anela Halilović Šemsović.

Čestitku je uputila i predsjednica tutinskog parlamenta Fazila Ferizović Berović, koja je poželela pravoslavnim vjernicima da praznik provedu u miru, sreći i blagostanju sa svojim najmilijima.

Na sajtu Opštine Sjenica je objavljena uskršnja čestitka.

“Svim sugrađanima pravoslavne veroispovesti čestitam nastupajući praznik Vaskrs. Želim Vam da ovaj praznik provedete u radosti, miru i zdravlju sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama”, naveo je predsednik opštine Sjenica
Munib Mujagić

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: