26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Kolumna

Rešad Plojović o Senadu Pećaninu: Spodoba, bitanga, čovjekoliko biće, truhli lik, uhljup

Potpredsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, Rešad Plojović je izašao u javnost sa tekstom u kojem, u svom maniru, nebirajući riječi, Senada Pećanina naziva raznim pogrdnim imenima.

Plojovićev autorski tekst objavljen je na jednom divljem portalu bliskom Stranci pravde u pomirenja (SPP) nakoj što je poznati sarajevski novinar, analitičar i advokat Senad Pećanin, u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića, iznio stav da je Muamer Zukorlić bio agent velikosrpske politike, te maligno djelovao u Bosni, Sandžaku i Crnoj Gori.

Plojović koji je i direktor medrese novinara Pećanina nekoliko puta naziva spodobom i žali što niko od intelektulaca i uleme iz BiH nije reagirao na mišljenje da je Zukorlić bio agent velikosrpske politike.

“…mržnje, pokvarenosti, drskosti, bezobrazluka, prostakluka, koji naprosto kuljaju iz prljavih usta ovog čovjekolikog bića.”

“…moralna spodoba i intelektualno prekapacitirana i bezobrazna bitanga”.

“…spomenuta spodoba u ljudskom suretu i njemu slični”.

“…zbog čega ova spodoba”.

“…prodanih, sitnih, zavidnih, pokvarenih i bolesnih duša”.

“…u ovom slučaju od truhlog, egocentričnog i umišljenog lika sa imenom muslimana Bošnjaka, Senada”.

“…Bijelo Polje je uvijek imalo umnih ljudi, ….ali je isto tako izrodilo i uhljupa, koji prebiraju po kostima umrlih Bošnjaka za račun drugoga i u interesu drugoga.“

Plojović u istom tekstu vrijeđa i Bjelopoljce.

“Istina, pomenuta sandžačka čaršija na obali Lima jeste izrodila i razne uhljupe, koji će je trajno negativno obilježiti, od kojih su u našem vremenu na vrhu liste Senad Pećanin, na tajnom zadatku u Bosni i Sead Nasufović, na privremenoj službi u Srbiji, koji vjerno služe interesima ne svog naroda, već sami prosudite koga!?”.

Rešad Plojović je jedan od dugogodišnjih službenika Islamske zajednice u Srbiji sa najvišim novčanim primanjima u toj zajednici. Bio je rukovodilac Vjersko-prosvjetne službe Mešihata IZ-e Sandžaka od njenog osnivanja do 2007., te često znao da drži lekcije iz ahlaka (morala) i fikha (islamskog prava).

Povezane vijesti

%d bloggers like this: