24 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika

Usvojen budžet za 2022. godinu, odbijeni prijedlozi opozicije

Odbornici Skupštine grada Novog Pazara usvojili su kasno sinoć rebalans budžeta za 2021. godinu i budžet za 2022. godinu koji iznosi nešto više od 3,5 milijarde dinara. Opozicija protiv, zamera nedomaćinsko raspolaganje narodnim parama.

Prijedlog odluke o budžetu 2022._Tačka 06

Prema planu raspodjele budžeta novac će biti trošen kroz 17 različitih oblasti, a pored utroška za plate zaposlenih, planirano je ulaganje 550 miliona u saobraćajnu infrastrukturu, za sve školske i predškolske programe obrazovanja 676 miliona, dok će 280 miliona biti opredijeljeno za kulturu i informisanje.

Za sportska ulaganja i omladinu su odbornici odvojili 232 milona dinara, 142 miliona za socijalna davanja i dječiju zaštitu, dok će životna sredina, zdravstvena zaštita i turizam moći da računaju na oko 130 miliona dinara.

Kako su naveli nadležni, neće biti kreditnog zaduživanja, a novac za budžet će biti obezbijedjen od naplate poreza, dotacija i republičkih transfera.

Na jučerašnjoj sjednici je pored usvajanja budžeta, između ostalog, donijeta odluka o vraćanju stare, jefitinije, cijene grijanja od 10 posto, dok su pored potvrđivanja mandata vršiocima dužnosti(VD) za sedam direktora, usvojeni planovi i programi za javnih preduzeća.

Prijedlog odluke o komunalnim taksama_Tačka 12

Usvojen je i plan održivog razvoja grada od 2021-2030. godine, novi cjenovnik komunalnih taksi, kao i detaljne regulacije planova više gradskih i prigradskih naselja.

Prijedlozi opozicije za raspravljanje o dodatnim tačkama nisu usvojeni od strane odborničke većine, kao i njihove zamjerke o netransparentnosti budžeta i spornim trošenjima novca.

Sjednica je završena sinoć oko 22 sata.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: