23 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak

Usvojen Izvještaj o radu BNV-a

Bošnjačko nacionalno vijeće održalo je danas svoju jedanaestu sjednicu na kojoj je usvojen Izvještaj o radu za ovu godinu.

Potpredsjednik Vijeća Fuad Baćićanin rekao je da je Vijeće radilo punim kapacitetom i ostvarilo sve planirane aktivnosti, te da će u skladu sa time nastaviti politiku jedinstva Bošnjaka u ostvarivanju nacionalnih interesa i boljeg života svih građana Sandžaka.

Usvojen je i Finansijski plan Vijeća za 2022. godinu, a sekretar Vijeća Mirza Hajdinović je naglasio da je budžet Vijeća realan, te da je trišen i usmjeren na polju unapređenje položaja i rješavanje statusa Bošnjaka i statusa regije Sandžak.

“Opština Tutin je budžetom za 2022. godinu opredijelila deset miliona dinara za rad Bošnjačkog nacionalnog vijeća, što je za dva miliona dinara više u odnosu na prethodnu godinu”, kazao je Salih Hot, vijećnik i predsjednik opštine Tutin u svom izlaganju.

Hot je Tutin upoznao javnost da je ova opština opredijelila ova sredstva zbog značajne uloge Vijeća u ostvarivanju prava Bošnjaka i Bošnjakinja koji su većinski dio stanovništva u toj opštini.

Vijeće je, također, usvojilo i Odluku o povjeravanju prava Izvršnom odboru Vijeća da donese Prvu izmjenu Finansijskog plana za 2021. godinu.

Inače, ovo je posljednja sjednica Vijeća za ovu godinu na kojoj je prisustvovalo 20 vijećnika i vijećnica.

Sjednica Vijeća je počela sjećanjem na tragično nastradale mladiće iz Novog Pazara koji su nedavno poginuli u saobraćajnoj nesreći.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: