27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Više od 200 trafostanica ispalo je iz napona

Zbog ekstremnih vremenskih uslova više od 200 trafostanica ispalo je iz napona, potvrđeno je večeras nakon susreta zvaničnika Grada Novog Pazara sa direktorima preduzaća koja se bave snabdjevanjem električnom energijom.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, predsjednica skupštine Amela Šemsović, zamjenik gradonačelnika Igor Novović i direktor Direkcije za izgradnju Mujo Šaćirović sastali su se danas sa direktorima ODS-a Draganom Ješićem i EPS-a Novi Pazara Damirom Đekićem, povodom prestanka snabdjevanja električnom energijom na dijelu područja Novog Pazara.

“Sve ekipe EPS-a od subote su na terenu, a stigla je i pomoć iz Kraljeva i Jagodine. Grad Novi Pazar je takođe sve svoje resurse stavio na raspolaganje EPS-u. U ovom trenutku, 99% trafostanica je osposobljeno, a radovi na terenu još uvek traju kako bi se sve vratile u napon”, saopšteno je nakon tog sastanka.

Kako se zaključuje nadležni su izrazili razumjevanje za teške uslove u kojima su se građani našli i pozvali na strpljenje.

“Kako bi što prije došlo do saniranja havarije, EPS je pozvao građane da ekipama omuguće pristup kako bi se raskrčilo rastinje. Na sastanku je bilo riječi i o daljoj saradnji, kako bi se usaglasile potrebe i prioriteti za dalji period i unapredila energetska mreža”, navode iz lokalne samouprave Novog Pazara.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: