20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija Zdravlje

Vlada Srbije: Ako bude 24-satnog “policijskog časa”, građanima će biti najavljeno 48 sati ranije

Vlada Srbije saopštila da će građane obavjestiti 48 sati ranije ako bude 24-satne zabrane kretanja, objavio je večeras oko 23 sata Javni medijski servis Srbije RTS.

Prethodno je navedeno da je ministar policije Nebojša Stefanović objavio na Tviteru da nije tačna informacija koja kruži društvenim mrežama o tome “da se sutra uveče uvodi 24-časovni karantin, kao i da će građani dobijati SMS poruku odobrenja za izlazak na ulicu”.

Ističe se da policija radi na utvrđivanju identiteta osobe koja širi tu lažnu vijest.

“Nije tačno da će sutra u 18 časova biti uvedena 24-časovna zabrana kretanja. Ukoliko dođe do ovakve mere građani će biti upoznati najmanje 48 časova unapred”, kažu za RTS u Vladi Srbije.

Krizni stab za suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19 je u večerašnjoj SMS poruci poslatoj građanima Srbije upozorio na stanje u vezi sa epidemijom. “Situacija je dramatična. Približavamo se scenariju iz Italije i Španije. Molimo vas da ostanete kod kuće”, piše u poruci.

U Srbiji je 31. marta registrovano 900 osoba zaraženih koronavirusomj, a potvrđena 23 smrtna slučaja. U istom danu je registrovano još 115 zaraženih koronavurusom i sedam preminulih, što je bio najveći broj do sada.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: