Aktuelno Društvo Nauka i tehnologija Srbija

Danas izašli rezultati za osmake, sajt “pao”

Danas su izašli rezultati prijemnih ispita za osmake, ali zbog tehničkih problema nije moguće pristupiti sajtu www.mojasrednjaskola.gov.rs, na kom bi osmaci trebalo da provere rezultate završnih testova. Ministar naredio produženje vremena za prigovore do 18 časova.

Portalu www.mojasrednjaskola.gov.rs trenutno nije moguće pristupiti zbog tehničkih problema.

“Izvinjavamo se na neprijatnosti. Usled velikog interesovanja došlo je do preopterećenja infrastrukture. Trenutno radimo na povećanu serverskih resursa kako bi odgovorili na povećani broj zahteva”, piše na sajtu.

Ministar Ružić izdao je hitno naređenje svim direktorima škola da se vreme za eventualne prigovore na rezultate završnih ispita za osmake produži do 18.00 sati, saopšteno je iz Ministarstva. 

Roditelji će na taj način imati vremena da, ukoliko su nezadovoljni, prigovore na rezultate završnih ispita, ostave u školama, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Iz Ministarstva ističu da su u stalnom kontaktu sa Kancelarijom za informacione tehnologije i e-Upravu i nadležnom firmom za održavanje servera, gde je i nastao problem, kako bi se što pre otklonio.

“Uz izražavanje žaljenja zbog neprijatnosti koja je nastala u vreme koje je važno za, pre svega, decu, pa i roditelje, da se saznaju rezultati, ministar je naložio direktorima škola da omoguće uvid u test i rezultate u samim školama dok se problem sa portalom ne reši”, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: