20 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Politika Srbija

Vučiću opet nije dobro, slijede nove rezolucije o genocidu u Srebrenici

Poručujem našem narodu koji živi u Crnoj Gori da smo uz njih! Naše je da držimo glavu uzdignuto, da se borimo i gradimo mir. Živjela Srbija i srpski narod, naveo je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u vezi sa Rezolucijom o genocidu u Srebrenici koja je usvojena u Skupštini Crne Gore.

Vučić je kazao da je Srbija očekivala pritiske od onih koji žele da je oslabe, ali nije očekivala da će oni doći od najbližih.

“Mi smo spremni da pomognemo i narodu u Crnoj Gori i svuda u okruženju. Spremni da pomognemo i ljudima u Nikšiću i Beranima i Bijelom Polju i Podgorici, onim na primorju. Zato nećemo nikada pozivati ljude da negdje ljetuju ili ne ljetuju. Ali ćemo umjeti da napravimo odnos kakav je potreban i kakav zaslužuju vlastodršci koji donose odluke, nikada i ne konsultujući Srbiju, a te odluke se tiču Srbije. I koji gledaju kako da uvrijede našu zemlju i obečaste naš narod”, rekao je Vučić u obraćanju preko instagrama.

Naglasio je kako slijede nove rezolucije.

“Imat ćemo još rezolucija i dekleracija po regionu. Sve će biti prepisane britanske rezolucije iz Vijeća sigurnosti i neke druge rezolucije. Svi će govoriti kako to nije upereno protiv srpskog naroda. Svima vam je jasno zašto i zbog čega su donijete. Ali, mi ćemo nastaviti razgovarati sa svima. Da pokazujemo da želimo najbližu saradnju”, rekao je, između ostalog.

Kazao je da će Srbija analizirati odluke crnogorskog parlamenta i da neće donositi ishitrene odluke.

 

 

 

 

Izvor: Faktor.ba

Povezane vijesti

%d bloggers like this: