27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija

Za lična dokumenta produženo radno vrijeme, može i subotom

Zbog povećanog interesovanja građana za izdavanje ličnih dokumenata Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da će od danas 13. jula 2021. godine radno vrijeme u svim policijskim upravama i policijskim stanicama biti produženo.

Kako se navodi, radno vrijeme će biti od 7:30 do 20:00 časova radnim danima, dok će subotom službe biti na raspolaganju gradjanima od 7:30 do 15:30 časova.

“Da bi se posao brže i efikasnije obavljao, iz drugih linija rada na obavljanju poslova prijema zahteva za izdavanje ličnih dokumenata i uručenja dokumenata angažovano je 113 uniformisanih policijskih službenika i 130 službenika iz drugih sektora Ministarstva unutrašnjih poslova”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, u proceduri je produženje rada na određeno vrijeme i prijem novih službenika na upravnim poslovima za 109 osoba.

Zbog toga, apeluju iz MUP-a na građane da vode računa o rokovima važenja ličnih dokumenata i na vrijeme podnesu zahtjeve za njihovu zamenu.

Inače, u novopazarskoj policijskoj upravi je poslednjih nekoliko mjeseci bila primetna velika gužva pred šalterima za izdavanje dokumenata, što su i brojni žitelji Novog Pazara kritkovali putem društvenih mreža.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: