29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak

Za Svjetski dan slobode medija “Pet minuta gromoglasne tišine”

Povodom 3. maja, Svjetskog dana slobode medija SNEWS se pridružuje međunarodnoj simboličnoj akciji “Pet minuta gromoglasne tišine”.

Sloboda medija u Sandžaku, Srbiji i Crnoj Gori i šire je dovedena na razinu jednoumlja. Od strane pararlelnih struktura vlasti, izvršne i pravosudne prije svega, svaki oblik javne kritike, govora i izražavanja se svim pravnim zloupotrabama i pravnim nasiljem, ekonomskim pritiscima, zlupotrebom zakonskih ovlašćenja i pravnim nasiljem pokušavan zaplašiti, onesposobiti i onemogućiti svaki medij i novinar koji javnost informiše o stanju u društvu i državim institucijama. Pogotovo su na udaru, slobodni, nezavsni i hrabri novinari koji izvještavaju o sprezi korupmiranh političata, kriminalaca i nosioca funkcija sa javnim ovlašćenjima. Ovakvim djelovanjam, kontinuirano, godinama unazad se urušavaju sve vrijednosti društva.

SNEWS poziva sve građana da građanskom neposlušnošću prema lošoj i korumpiranoj vlasti, kroz javno djelovanje otkrivaju sve oblike nezakonitog odnosa nosioca vlasti i pomognu slobodnim medijima u zaštiti sistema vrijednosti, soboda i ljudskih prava.

Istina vas čeka na snews.rs.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: