23 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Ekonomija Novi Pazar Srbija

Zadržavanje kamiona zbog uredbi i procedura Vlade Srbije

Zadržavanje kamiona prethodna dva dana na na ulazu Jarinje (Rudnica) i Brnjak iz pravca Kosova proisteklo je zbog uredbi Vlade Srbije i procedura za njihovo sprovođenje, nezvanično saznaje SNews.

“Svi koji su bili, pušteni su uz obavezno javljanje zavodu za javno zdravlje i obavezna izolacija 14 dana”, rekao je naš izvor dodajuči da od jutros nema kamiona koji iz pravca Kosova na Brnjaku čekaju ulaz u Srbiju.

Jedan od vlasnika firme za međunarodni transport iz Novog Pazara je potvrdio ovu informacju istakavši da su šleperi i kamionu, uglavnom iz Novog Pazara, od petka satima čekali na ulaz i da nisu dobili nikakvu zvaničnu informaciju zbog čega je to učinjeno.

“Kako je rekao vozač mojeg kamiona, na ulazu u Srbiju, na Jarinju, samo su rekli da je stigla depeša, ne objašnjavajući nikakve razloge zbog čega nam je spriječen ulazak. Nisu im čak dozvolili ni da se okrenu i pokušaju da stignu u Novi Pazar iz pravca Crne Gore”, istakao je on.

Prema njegovim riječima kamionima nije dozvoljeno da ulaze u Srbiju u petak od 14 do 21 sati i u subotu u periodu u subotu od 7 ujutru do 6.30 danas, u nedjelju.

On je kazao da je bilo blokirano oko pedeset kamiona, te da prema informacijama koje imaju, ovakav potez državnih organa Srbije prema svojim prevoznicima učinjen je zbog odluke kosovske vlade da se ukine samo takse na uvoz iz Srbije koje se odnose samo sirovine.

Preko društvenih mreža juče je upućen poziv PU Novi Pazara u kojem je navedeno da je stuacija bika teška jer vozači ostaju bez hrane i vode i na Brnjaku i na Jarinju.

“U tom dijelu nema marketa, prodavnica, nema restorana, signala za mobilne telefone. Ljudi su na domaku Pazara, a kao da su negdje u međuzoni kod Austrijsko-mađarske granice. Drumski-teretni saobraćaj nije zabranjen. Odvijao se do juče sasvim normalno. Tako je i najavljeno da će da bude. Međutim, na terenu je drugačije. I opet se obraćamo novom načelniku Supa u Novom Pazaru i zahtjevamo da se ovim ljudima pomogne i objasni o čemu se radi?”, navedno je u objavi na društvenim mrežama.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: