20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Živković: Netačno da je policija asistirala maskiranim počiniocima prilikom uklanjanja berbernice

Pomoćnik direktora policije i v.d. načelnika PU Novi Pazar Bogoljub Živković izjavio je da su apsolutno netačni navodi, koji su se pojavili u pojedinim medijima, da je policija jutros „asistirala maskiranim počiniocima prilikom uklanjanja berbernice Ramiza Dugopoljca“.

“Zarad istinitog informisanja, želim da obavestim javnost da su policijski službenici, upravo suprotno, odmah po prijavi izašli na mesto događaja i prekinuli uklanjanje preostalih delova pomenutog objekta.Policija je identifikovala više osoba koje su učestvovale u ovom događaju, a o svemu je obavešteno i nadležno tužilaštvo”, navedeno je u pismenoj izjavi Živkovića koja je mailom dostavljena medijama danas oko 17.45 sati.

Kako se ističe policijski službenici, po nalogu tužilaštva, intenzivno rade na rasvjetljavanju činjenica i okolnosti ovog događaja, kao i utvrđivanju identiteta svih učesnika, o čemu će biti dostavljen izvkeštaj nadležnom tužilaštvu, koje rukovodi predistražnim postupkom.

“Napominjem da će policijski službenici Policijske uprave u Novom Pazaru u apsolutno svim događajima postupati isključivo u skladu zakonskim ovlašćenjima i nalozima nadležnih tužilaštava”, poručio je Živković.

Vlasnik berbernice Ramiz Dugopoljac ranije danas izjavio je za SNews  da je nekoliko desetina muškaraca jutros, uz prisustvo policije, ukloilo ostatke objekta i inventara berbernice.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: