26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

U prisustvu policije uklonjeni ostaci berbernice u Novom Pazaru

Nekoliko desetina osoba uklonilo je rano jutros ostatke berbernice u Prvomajskoj ulici u Novom Pazaru.

Za sada javnost nije upoznata pod kojim okolnostima i proposoma je to učinjeno, a kako je potvrđeno na mjestu događaja, pripadnici policije su bili prisutni tokom tih radova.

PU Novi Pazar se još nije oglasila povodom tog događaja, a nekoliko pripadnika policije od jutros je u blizini mjesta uklonjene berbernice kako bi spriječila okupljanje građana, saznaje SNews iz policijskih izvora.

Vlasnik porušenog i uklonjenog objekta, Ramiz Dugopoljac rekao je da je nekoliko desetina muškaraca jutros, uz prisustvo policije, ukloilo ostatke objekta i inventara berbernice.

“Ćerka me zvala i rekla da su iz islamske zajednice došli sa kamionom ili traktorom, njih mnogo, došlida ono počiste. Zvao sam starijeg sina, stigli smo tamo i 5-6 policajacam spriječili nas i nisu nam dali da priđemo. Tu je bio i jedan maskirani, vozač Muamera Zukorlića, koji mi je prijetio jer sam ga fotografisao telefonom. Oni su uklanjali šut u prisustvu policije”, potvrdio je Dugopoljac.

Prema njegovim riječima, u trenucima kada je on tamo stigao, oko sedam sati jutros, bilo je prisutno oko 5-6 policajaca, dok, kako navodi, rečeno mu je da je bilo 30-40 angažovanih osoba.

“Možda i pedeset. ne znam, nisu mi dozvolili da priđem”, rekao je Dugopoljac istakavši da ne zna šta se sve dešavalo i da je iskorišćeno vanredno stanje da se uklone ostaci objekta.

“Uzeli su inventar, stolice, termo peć, utovarili sve iz radnje. Ne znam šta da radim, sudstvo ne rad,e oni rade po svome i kako hoće. Poliicja kaže ‘mi ne možemo ništa da ti pomognemo'”, prokomentarisao je on.

SNews je od gradskih inspekcija Novog Pazara zatražio odovor da li je za izvođenje građevinskih radova na ovom objektu-parceli u međuvremenu izdata dozvola.

Iz PU Novi Pazar medijima u Novom Pazaru od prije dva dana ne stižu dnevni policijski izvještaji o kršenju mjera zabrane kretanje u vrijeme vanrednog stanja, odnosno policisjkog sata.

Objekat porodice Dugopoljac u kom je bila berberska radnja od sedamdesetih godinaö u Pravomajskoj ulici u Novom Pazaruö srušen je u noćnim satima 23. februra ove godine po nalogu Islamske zajednice u Srbiji (IZuS).

Zbog nasilničkog ponašanja krivična prijava je podnešena protiv jednog muškarca koji je upravljao bagerom. Prema zvaničnim informacijama nije postajao nikakv pravni akt za rušenje tog objekta i za sada u ovom slučaju nije poznata pravna odgovornost onih koji su, preuzimajući zakon u svoje ruke, izdali nalog i preuzeli odgovornost za rušenje.

Prema podacima Katastra vlasništvo nad objektom ima porodica Dugopoljac, dok je držalac zemljišta Islamska zajednica u Srbiji. Pred Osnovnim sudom u Novom Pazaru 30. marta je trebalo da se održi ročište u parnici koju je pokrenula porodica Dugopoljac, ali je zbog vanrednog stanja odloženo.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: