26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Živković: Želim saradnju sa svima, nemam čarobni štapić

Pomoćnik direktora policije i novoimenovani v.d. načelnika PU Novi Pazar, Bogoljub Živković je na današnjem neformalnom susretu sa urednicima i novinarima medija koji rade u Novom Pazaru i Tutinu poručio da je cilj MUP-a Srbije da se očuva stabilan javni red i mir i obezbjedi bezbjednost svih građana na ovom prostoru, kao i da se unaprijedi saradnja Policijske uprave sa državnim organima i institucijama, lokalnom samoupravom, udruženjima, građanima, medijima nevladinim organizacijama i drugima.

“U prvi plan stavljam saradnju. Samo zajednički i dobrom saradnjom možemo da uradimo posao, a u inteersu građana. Prvi zadataka je da se bavimo zdravljem. Zajedno imamo šansu da smanjimo posledice”, istakao je Živković dodavši da neće bježati od toga “šta je neko uradio pre”.

Novinari su Živkoviću, poželevši mu dobrodošlicu i uspjeh u radu, predočili prepreke i probleme sa kojima su se u svom radu susretali u prethodhodnom periodu, prije svega zatvorenost PU Novi Pazar prema većini novinara i registrovanih medija.

Medijski radnici su Živkoviću ukazali da su do sada divlji portali imali prednost u objavljivanju informacija i medijskih sadržaja koji su se odnosili na rad policije, te izrazili očekivanje da se ubuduće prekine s tom praksom. Posebno je ukazano na to da se dešava da neregistrovani portali objavljuju i netačne informacije koje se šire putem društvenih mreža.

Zatražena je i ažurnost PU Novi Pazar i MUP-a Srbije kada su u pitanju zahtjevi medija za saopštavanje informacija i davanje izjava od strane policijskih zvaničnika.

“Nemam čarobni štapić, čovek sam za koji rade timski, možda mogu samo bolje da ih organizujem. Želim samo saradnju s vama u okviru ovlašćenja koja imam”, istakao je Živković u otvorenom razgovoru sa novinarima.

– Građani u ogromnom broju poštuju mjere u vanrednom stanju

Dajući akcenat mjerama Vlade Srbije u suzbijanju epidemije koorna virusom on je naglasio da je svrha bezbjednost građana i pozvao ih da ostanu u svojim kućama.

Ocjenio je da se ograničenje slobode kretanja na području opština Novi Pazara, Sjenica i Tutin poštuje.

“Pozivam građane da ostanu u svojim kućama. Mole se oni koji se ne pridržavaju mera, da to čine, kako bi zaštitili svoje zdravlje i zdravlje sugrađana, ali i sprečili širenje zaraze koronavirusa”, naveo je on izrazivši žaljenje što je jedan Novopazarac morao biti upućen krantin u Pirot jer nije poštovao mjere samozilacije.

Poručeno je i da će se “prema svima onima koji krše mjere samoizolacije, naredbu o zabrani kretanja starijih od 65 godina ili zabranu o izlasku iz stanova i objekata za stanovanje u periodu od 20 do 05 sati, od strane policijskih službenika biti dosledno u kontinuitetu primjenjivati mjere u vrijeme vanrednog stanja.

U mnamjeri da se obezbjedi da se obezbjedi ukupno stanje bezbjednosti na području Novog Pazara, Sjenice i Tutina nakon upućivanja načelnika Rešada Džankovića na druge poslove u Ministarstvu unutrašnjih poslova, potpredjednika Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uputio je pomoćnika direktora policije, pukovnika policije Bogiljuba Živkovića da obavlja poslove našelnika PU Novi Pazar do postoavljanja novog načelnika.

Živković je rodom iz Ivanjice, ranije je bio načelnik PU Kraljevo.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: