19 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Zvezda kažnjena zbog papirića, o fašističkim transparentima ni riječ

Zbog ubacivanja papirića u teren tokom rukometne utakmice između Crvene Zvezde i Novog Pazara klub iz Beograda je kažnjen sa 30.000 dinara, navodi se u odluci direktora Arkus lige Milorada Šolevića.

Kako se dodaje u istoj odluci, Crvena Zvezda je odgovorna što je zbog “bacanja većeg broja papirića” od strane domaćih navijača došlo do prekida utakmice.

Šolević ističe da je pregledao i video snimke, te cijenio izvještaj delegata meča na osnovu koga je zaključio da je došlo do prekida utakmice upravo zbog ubacivanja papirića, te da je bez održavanja rasprave i saslušanja ovakva odluka donijeta.

Podsjećanja radi, do prekida meča je došlo uslijed skandiranja osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću i isticanja fašističkog transparenta od strane navijača Crvene Zvezde. Međutim, iz odluke direktora lige se može zaključiti da on te činjenice uopšte nije ni razmatrao niti konstatovao.

RK Novi Pazar je nakon ove utakmice odlučio da napusti takmičenja pod okriljem Rukometnog saveza Srbije, nezadovoljan reakcijom i tretmanom ovog kluba prije, za vrijeme i poslije sporne utakmice.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: