26 Aprila, 2024
Kuhinja Lifestyle Život

SNews recepti: Iftarski meni za 11. dan ramazana

Meni za 11.dan ramazana

Supa od spanaća,
Zapečeni bataci i šampinjoni,
Paprike na kajmaku,
Ahmedije-šubare

Supa od spanaća:

Ispžiti crni luk i sitno isečeni spanać na ulju. Dodati povrće ( krompir i šargarepu). Kuhati sve dok se smjesa ne sjedini. Začiniti, izmiksati i kuhati još 5-10 minuta.

Zapečeni bataci i šampinjoni:

Skuhati batake i poredjati ih u pleh. Ispržiti šampinjone i njih piredjati pored bataka. Ko voli može i krompir staviti. Preliti sos paradaizom i peći prekriveno folijom pola sata. Nakon toga izvadti i stsviti trapist preko. Vratiti u rernu još 10 minuta.

Paprike u kajmaku:

Ispeći paprike, oguliti i iseći na komadiće. Pržiti na na maslacu i na kraju dodati 200 grama kajmaka. Pržiti na tihoj vatri još 5 minuta.

Ahmedije – šubare:

Ubutati revaniju od 4 jaja, 12 kašika šećera, čaša mlijeka i pola čaše ulja. Sipati 12 kašike brašna i pecivo. Peći u rerni na 200 stepeni 20 minuta. Kada se ispeče čašom vaditi kolutove i ostaviti da se ohladi. Fil: U litar mlijeka dodsti smkesu od 3 kašike brašna, 3 kašike nišeste i 6 kašike šećera. Miješati dok se smjesa ne zgusne. Dodati jedan margarin i butati. Ovim filovati jedan kokutić i odozgo staviti drugi. Praviti sendvič. Uvaljati u kokosovo brašno. Istopiti jednu čokoladu i filovati odozgo.

Afiyet olsun – Prijatno!
Allah da ukabuli post!

Povezane vijesti

%d bloggers like this: