29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Ekonomija Srbija Tutin

Promocija preduzetništva i turizma u Tutinu

Regionalna turistička organizacija Sandžaka i opština Tutin su bile domaćin i partner udruženju “Srbija za mlade” koje je održala info dan projekta “Put akademija”.
Cilj ove akadamije je promocija preduzetništva i podizanje kapaciteta mladih iz cijele Srbije.

Predstavnik organizacije “Srbija za mlade” , animirao je Tutince koji su već na početku info dana predstavili potencijalna turistička mjesta, iz kojih izdvajaju Pešter, Ribariće i Mokru Goru.

Predstavnik organizacije “Srbija za mlade”, Tijago Fereiro istakao je da je cilj projekta vide mladi vide i promovišu potencijale Srbije.

“Drago mi je što kroz ovu inicijativu možemo da okupimo mlade, ovaj kraj je bogat kulutrno-istoriskim naslijeđem, i na ovaj način mladi razmišljaju kako da kroz svoje ideje promovišu svoj kraj”  rekao je on i dodao, da su uspjeli da “probude” omladinu Tutina, te da je bio veliki odziv kvalitetne omladine koja je aktivno učestvovala u prezentaciji.

“Nadam se da ćemo među najboljima imati učesnike iz Tutina”, ističe Fereiro.

 

Aldin Dreković, predstavnik opštine Tutin, rekao je da su mladi iz Tutina predstavili nekoliko projektnih ideja, od kojih će one najbolje ući u program destinacija Srbija za mlade.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: