29 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Politika Sandžak Srbija

Većina u Skupštini Srbije tri sata o Ugljaninu

Zasjedanje u parlamentu Srbije danas je puna tri sata obilježila još jedna žestoka rasprava poslanika SDA Sandžaka Enisa Imamovića sa predstavnicima SNS-a i SPS-a, kao i predsjednikom Skupštine Ivicom Dačićem.

U raspravi o prvom predloženom amandmanu kojim je poslanička grupa “Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka” predložila da se u naziv Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu doda “i manjinsku samoupravu”, poslanik-predlagač Enis Imamović i poslanik SPS Đorđe Milićević izmenili su replike govoreći o pravima manjina, situaciji u Sjenici, devedesetim godinama.

I pored insitistiranja Imamovića da se nastavi polemika o amandmanima, Milićeviću su još u ovim kritikama pomagali i Marjan Rističević, Samir Tandir, Vladimir Đukanović i ostali poslanici iz vladajuće većine, kojima su nastup Imamovića i njegovi odgovori na napade izazvali velike reakcije.

Enis Imamović poručio je danas vladajućoj većini u skupštinskoj raspravi da “smisle način kako će da trpe šest manjinskih opozicionih poslanika u ovom sazivu” i pitao da li je trebalo da i manjinske stranke bojkotuju izbore pošto u ovakvoj skupštini, kako je rekao “nema mjesta za drugačije mišljenje”.

“Tok današnje diskusije i količina agresije samo zato što se jedna partija drznula da predloži amandman, možda je dokaz da je naša greška što nismo bojkotovali izbore. Šta ćemo mi ovdje, jel vidite kako prihvatate svaku kritiku, vi sat vremena iznosite frustracije o čovjeku koji nije prisutan”, rekao je Imamović.

Na primjedbu predsjedavajuće da mu je isteklo vrijeme, Imamović je rekao da je
“istekao i smisao ovoj skupštini”, te napustio skupštinsko zasjedanje.

Nakon napuštanja sjednice predstavnika SDA Sandžaka, poslanici vladajućeg režima su nastavili sa napadima na predsjednika SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina i program koji zastupa, te skupština više od pola dana zasijedanja polemiše o Sandžaku i onima koji zastupaju interese Bošnjaka.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: