26 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Atletičari Novog Pazara uspješni u Kruševcu

Na atletskom prvenstvu Srbije za starije juniore i juniorke održanom u Kruševcu Mejra Mehmedović je ubjedljivo trijumfovala u disciplini na 3.000 metara, sa ostvarenim vremenom 10:21,25 minuta.

Pored nje, bronzanom medaljom se u istoj trci okitila još jedna novopazarka, Lenka Nikolić, koja je istu deonicu istrčala za 10:59, 20 minuta.

U kategoriji mladjih pionirki još jedno zlato za Novi Pazar je osvojila Aiša Tahirović u trci na 800 metara, dok je Saida Mušović bila treća u istoj discilini.

Kaid Koca je kod juniora osvojio bronzanu medalju na 800 metara, dok je sprintom na 200 metara Hamza Ziljkić, takodjer, došao do bronzanog odličja.

AK Novi Pazar je imao svoju takmičarku i u skoku u dalj, gdje je još jednim trećim mjestom za sandžački klub Sara Ferizović povećala broj medalja na ovom prvenstvu, a Boris Belojica je u bacanju kugle došao do srebrne medalje.

Saida Mehmedović se u svojoj starosnoj kategoriji okušala i u trci na 1.500 metara, gdje se na pobjedničkom postolju okitila bronzanom medaljom.

Na ovom prvenstvu je učestvovalo 306 takmičara iz 53 kluba, koji su se borili za titulu državnih prvaka, ali i za mesto u reprezentaciji za predstojeće juniorsko Balkansko prvenstvo koje se sredinom juna održava u Istanbulu.

Foto:AK Kruševac

Povezane vijesti

%d bloggers like this: