29 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Semir Hadžibulić se danas oprašta od fudbala

Jedan od najboljih igrača Novog Pazara novije generacije će se na današnjoj utakmici protiv Napretka oprostiti od fudbala, prenosi zvanična stranica FK Novog Pazara.

“Nakon dvadeset godina profesionalne karijere došlo je do jedne vrste zasićenja i odlučio sam da je posle igranja u desetak različitih zemalja došao trenutak da konačno završim karijeru jer smatram da sam fudbalu pružio dovoljno. Ponosan sam što imam privilegiju da se od fudbala opraštam u najdražem dresu”, iskren je Hadžibulić.

Semir Hadžibulić, 20 godina uspješne karijere

Kako je kazao, utakmica protiv OFK Beograda ostaće mu u najlepšem sjećanju, iz razloga što su tada ostvarili, podsjetio je, opstanak u Superligi u meču pred preko 12 hiljada navijača.

Inače, Semir Hadžibulić je kao šestogodišnjak počeo da trenira fudbal u FK Novi Pazar. Odigrao je preko 250 utakmica u omiljenom dresu i ukupno preko 500 utakmica.

“Igrao je za više domaćih i inostranih klubova. U karijeri ima osvojenu titulu, Superkup i Kup. Više od dvadeset utakmica zabeležio je u evropskim takmičenjima”, ističu iz tabora novopazarskog superligaša.

Hadžibulić je u ovoj sezoni odigrao 25 utakmica za plave i upisao se jednom u listu strelaca.

“Nadamo se da će na utakmici protiv Napretka na najbolji mogući način zaokružiti svoju sjajnu karijeru i ući u istoriju Fudbalskog kluba Novi Pazar”, istakli su iz ovog kluba, koji  sutra na gradskom stadionu, na čelu sa popularnim Hadžijem, bije odlučujuću bitku za opstanak u Super ligi Srbije.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: