27 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Sandžak Tutin

SDA Sandžaka, Ogranak Tutin: Destruktivne ambicije Vučićevih poslušnika iz SPP-a, nećemo dozvoliti vrijeđanje Bošnjaka

SDA Sandžaka, Ogranak Tutin je u reagiranju povodom učestalih napada i optužbi na društvenim mrežama od strane predstavnika stranke SPP, Muamera Zukorlića,  pozvala sve državne organe “da reaguju na ove opasne društvene pojave koje se sve više šire”.

“Tutin kao bedem SDA Sandžaka predmet je svakodnevnih kritika, prozivki i ljaganja, a uglednim funkcionerima SDA Sandžaka u ovom ogranku svakodnevno se iscrtavaju mete na čelo preko društvenih mreža, što je dovoljan pokazatelj destruktivnih ambicija kojim se vode poslušnici Vučićevog režima okupljenih u SPP”, ističu iz SDA Sandžaka u Tutinu.

Ocjenjuju da su nedavnim napadima, optužbama i klevetama na račun Adnana Šehovića, koji je i član Glavnog odbora SDA Sandžaka, funkcioneri SPP-a javno pokazali svoju nemoć i mržnju, pozivajući na odmazdu i diskreditacije ličnosti uglednih članova te stranke.

“Mi ne smijemo dozvoliti da ‘kancer’ zauzima prostor u našem okruženju i potrebno ga je izolovati što prije, a vrijeđanje Bošnjaka i članova naše stranke nećemo dozvolititi, poručili su iz ogranka SDA Sandžaka u Tutinu.

Stranka demokratske akcije Sandžaka ukazuje da se preko 30 godina, kroz institucije sistema, zalaže za unaprjeđenje položaja i prava Bošnjaka na ovim prostorima, da svim građanima staje u zaštitu i pruža im podršku kod kršenja Ustavom i zakonima garantovanih prava, te da o radu i zalaganju predstavnika ove partije najbolje govore rezultati koje je ostvarila u protekle tri decenije.

Ova reakcija dolazi nakon što je predstavnik Stranke pravde i pomirenja (SPP), Admir Muratović, pored niza optužbi, u javnoj objavi preko svog fb profila između ostalog napisao “SDA Sandžaka je obična sekta” i “SDA kriminalna organizacija na čelu sa Adnanom Šehovićem”-

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: