25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika

SPP Novi Pazar: Oštro osuđujemo svaki vid nasilja, dešavanje između gospodina Feha Biševca i samostalnog odbornika Admira Muratovića

Povjereništvo Stranke pravde i pomirenja (SPP) Novi Pazar je saopštilo da osuđuje svaki i da se “ograđuje od današnjih dešavanja koja su se dogodila između starijeg građanina Novog Pazara, gospodina Feha Biševca i samostalnog odbornika Admira Muratovića”.

Kako su istakli Muratović je ranije odlukom Predsjedništva isključen iz stranke, te SPP ne odgovara za njegovo ponašanje.

“Oštro osuđujemo svaki vid nasilja, te demantujemo tvrdnje da Stranka Pravde i Pomirenja ima ikakve veze sa iniciranjem ovog sukoba. Sukob dva građanina Novog Pazara je lične prirode, nastao kao posljedica korištenja društvenih mreža. Ovim putem pozivamo nadležne organe da ispitaju sve navode u vezi sa današnjim događajem, te da se ukoliko u istim postoje elementi kršenja zakona sprovede postupak i donese odgovarajuća odluka”, saopštila je SPP.

Bivši odbornik SPP-a u lokalnom parlamentu Novog Pazara, Admir Muratović je na početku današnja sjednice saopštio da će nakon pauze, kao samostalni odborni nastaviti da društveno.poliitčki djeluje.

On je nakon obraćanju sa skupštinske govornice napustio sjednice, a sat nakon toga objavio preko profila na fb-u da je “pretrpiio podli i kulavcki napad od strane aktiviste SPP – a Feha Biševca.

“Ovaj napad je naručen i najavljen prije neki dan. Dvije godine vodim borbu protiv najokrelijih kriminalaca, ne krijem se, nisam doživio niti najmanju neprijatnost…Danas sam doživio da, iako sam krenuo da sprijecim da ne dođe do fizickog kontakta između mog brata i njega, on podlo isloristio trenutak i sasuo mi veliku kolicinu biber spreja u oci…Dovoljan razlog da kazem sebi…dosta je”, naveo je Muratović uz ilustracije objava sa društvene mreže.

Muratović je funkcioner Islamske zajednice u Srbiji i član Sabora IZ-e u Bosni i Hercegovini.

U reagiranju na saopštenje SPP-a napisao da, iz karakternih razloga, to nije mjesto gdje treba da bude.

“Hvala i onima koji su, nazivajuci ga gospodinom, a mene lazno klasificirajuci (kao isključenog iz stranke što me očigledno po njima čini legitimnom metom) stali u zaštitu svog stranačkog jurisnika, potvrdili su da sam u pravu da iz karakternih razloga to nije vise mjesto gdje treba da budem…Hvala i Islamskoj zajednici što je “javno” stala u zaštitu svog funkcionera.Neka svakom Allah da ono što zasluzuju…Amin”, poručio je.

Iz PU Novi Pazar se nisu oglasili povodom ovog događaja, a za A1 tv se potvrdili da slučaj napada nije prijavio Admir Muratović već Feho Biševac.

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji (IZuS), u kojem Muratović obavlja funkciju rukovodioca Uprave za obrazovanje, do sada se nije oglasio povodom ovog događaja.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: