29 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Sandžak Sjenica

Zukorlić: SDP prerasta u terorističku organizaciju, policija pomaže kriminalcima, pozvaću narod da kupi oružje

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić optužio je danas Sandžačku demokrtasku partiju (SDP) da prerasta u terorističku organizaciju, da je povezana sa kriminalnim grupama, te upozorio da će, ukoliko policija nastavi sa podrškom organiziranom narko kriminalu, pozvati narod “da kupi oružje i da se brani”.

“SDP prerasta u ozbiljnu terorističku orgnizaciju. Ovo su likvidacije u najvećoj gužvi, otvoreno, sa sigurnošću da ćeš biti prebačen van zemlje i kasnije da ćeš biti neznatno osuđen. Ove likvidacije se vrše da se zastraši jedan narod ili jedna strana u tom narodu. Zastrašivanje naroda brutalnim likvidacijama se zove teror, a izvršioci tog terora su teroristi. To nema više nikakve sumnje i mi moramo naći načina da se ovome suprostavimo”, rekao je Zukorliće u obraćanju javnosti povodom pucnjave i ranjavanja Edina Hamidovića u centru Sjenice prije dva dana.

On je u obraćanju za nekollicinu medija potvrdio da je Edin Hamidović član i aktivista Stranke pravde i pomirenja (SPP) i osnivač i urednik “Sjeničkih novina” koji se odvažio da piše istinu o kriminalnim grupama.

Kazao je da je sa četiri hica pripadnik narko grupe bliske SDP-u, u prisustvu supruge i maloljetnog djeteta, na Edina izvršio ubistvo u pokušaju, koji je poslije toga prebačen u Opštu bolnicu Novi Pazar gdje je izvršeno nekoliko hirurških zahvata, te nakon što se stanje iskomplikovalo prebačen je u Kragujevac gdje je izvršena hirurška intervencija, da se bore za njegovu nogu, kao i da je i dalje jživotno ugrožen.

Zukorlić je rekao da je ubica, kako je postalo praksa u Sandžaku, pobjegao, a da policija, tužilaštvo i vlasti sarađuju sa kriminalcima i da zbog toga nema smisla pozivati ministra.

“Policija radi sa njima, policija im pomaže. Ovakve likvidacije rade samo oni koji imaju sigurnost u državi. Samo oni koji znaju da je policija na njjihovoj strani

On je ocjenio da nema sumnje da je u pitanju organizovano ubistvo u pokušaju.

Aktuelni potpredsjednik srbijanskog parlamenta i bivši sandžački muftija je podvukao da se “definitivno ne radi o incidentu” i podsjetio da je u pucnjavi ispred SDP-a 2004. godine pogođen Ćamil Juković postavši simbol patnje političkog nasilja koji i danas živi nepokreta, da je dije godine kasnije “po nalogu SDP-a ubijen je, brutalno likvidiran Ruždija Durović, 2013. godine po nalogu SDP-a, aktivista SDP-a je pucao sa devet hitaca i pogoio, na sred šetališta u Novom Pazaru, Aldina Dika Dolovca, te odšetao do parkinga gradske uprave sa kojeg ga je kriminalna grupa prebacila ka Crnoj Gori”.

“Isto se desilo i sa zločinom od prekjuče. Ista grupa, isti pravac, preko Peštera. Ubica je pobjegao istim linijama prema Crnoj Gori

Ukoliko policija u Sandžaku ne raskine sa podrškom organizovanom narko kriminalu pozvaću narod da kupi oružje i da se brani. Nema više igre. Šta su naši životi”, upitao je on i podvukao da sve službe i policija znaju ko ih podržava, te da se tačno zna koji oficir štiti kojeg narkodilera.

Upozorio je da ako nastave natjerat će ga da sve to kaže.

“Ne pravite se ludi da sve to ne znate. Znate dobro, nema više vremena i rokova nego odmah. I vi gospodo u Beogradu preispitajte se šta ćete sa SDP strankom, jel vam ona saveznik. Da li ste im svu vlast iz Beograda”, istakao je on.

“Ubijajte jednog po jednog, ali nećemo sjedeti skrštenih ruku. Ovo je posljednje upozorenje. Nastavili poliicja i tužilaštvo s ovim ponašanjem, nastave li vlasti s ovim ponašanjem, narod će se morati organizirati”, poručio je Zukorlić naglasivši da neće dopustiti da ih pobjede kriminalci.

Prema njegovim riječima ovaj slučaj se definitvno mora raščistiti, mora se znato ko je politička teroristička organizacija.

“Vjerujte ovo što ja govorim je samo trunka o onome što znaju u policiji, obavještajnim službama, pravosuđu i tužilaštvu. Sve dosijee oni imaju ali su u sprezi, po raznim linijama i štite ih. Ovo je upozorenje. Nema više vremena, reći ćemo narodu istinu, da nije zaštićen u ovoj zemlji. Reći ćemo mu da se snalazi”, naveo je Zukorlić podsjetivši na niz nerazjašnjenih ubistava i likvidacija u Sandžaku, te da je većina izvršena u petak veče.

Policija, tužilaštvo, kao i Sandžačka demokratska partija (SDP) se povodom ovog događaja i obraćanja Muamera Zukorlića nisu oglasili do momenta objavljivanja ovog teksta.

Foto: PrtSc https://www.facebook.com/MuamerZukorlic/videos/196478902508371

Povezane vijesti

%d bloggers like this: