28 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport Tutin

Sandžački derbi pripao Jošanici

Sandžački derbi izmedju fudbalera Jošanice i Tutina pripao je novopazarcima koji su kao domaćini pobjedili sa 4:1 (2:1).

Utakmica dvije najbolje ekipe u Šumadijsko-raškoj zoni bio je i duel dva mlada stratega na klupama, gdje je Muratović nadmudrio svog kolegu taktičkom postavkom igre, s tim što su tutinci ponajviše zahvaljujući svojim greškama na kraju završili meč sa četiri gola u mreži.

Krenula je dobro ekipa Dženana Curića, te prva došla u vodjstvo preko Milosavljevića, koji je rutinski doveo tutince do prednosti 1:0 u 26. minutu.

Poslije tog gola, Jošanica je krenula agilnije i u 32. minutu preko Sadovića izjednačila na 1:1, da bi isti igrač nakon desetak minuta doveo “žute” do prednosti od 2:1.

U drugom poluvremenu su vidjena još dva gola u mreži tutinaca koje su postigli Smajovića i Gicić, te postavili konačnih 4:1 za Jošanicu.

Ovom pobjedom pazarska ekipa je preuzela lidersku poziciju upravo od ekipe Tutina, te sada iz devet odigranih mečeva ima 22 boda, dok momci sa obala Vidrenjaka zauzimaju drugo mjesto sa 19 bodova uz jednu utakmicu manje.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: