28 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Srbija

Opština Vračar prekrečila mural Mladića, nakon dva sata opet se pojavio

Nakon što je opština Vračar objavila da je prekrečen mural sa likom Ratka Mladića, nekoliko momaka je došlo u Njegoševu ulicu i očistilo mural od kreča.

Odjeljenje za inspekcijske poslove Opštine Vračar donijelo je 20. septembra Rješenje, kojim je stambenim zajednicama u Njegoševoj ulici broj 38 i 38b naloženo uklanjanje murala sa prednjeg dijela zajedničke fasade, na osnovu njihovog zahteva.

„S obzirom da do današnjeg dana nije postupljeno po navedenom Rešenju, a imajući u vidu da su u međuvremenu u istom predmetu podnete prijave novinara Antonele Rihe, Naima Leo Beširija (Institut za evropske poslove), Tamare Tripić (Mreža za demokratski dijalog), kao i da su stanari stambene zgrade na kojoj se nalazi grafit tražili pomoć u njegovom uklanjanju, nadležni organi preduzeli su mere u cilju izvršenja predmetnog Rešenja“, saopštila je Opština Vračar prethodno.

Podsjećamo, nakon najave Inicijative mladih za ljudska prava da će prekrečiti mural posvećen Ratku Mladiću, Ministrarstvo unutrašnjih poslova zabranilo je tu akciju.

Izvor/foto:N1

Povezane vijesti

%d bloggers like this: